Dita oborila rekord u proizvodnji, postali najpopularnija tvrtka u BiH

Tuzlanska tvornica deterdženata “Dita”, radi i proizvodi kao u najboljim danima, a već je oboren i rekord u proizvodnji.

Nedavno je sa proizvodnih traka ovog nekadašnjeg giganta skinuto u jednom danu 10.000 pakovanja deterdženta 3de, što je za čak 3.000 bočica više u odnosu na zlatna vremena tuzlanskog poduzeća.

“Dita” je od dana pokretanja proizvodnje do danas proizvela i prodala proizvode u vrijednosti većoj od 250.000 KM, radnici su dobili i dio plaće, a početkom sljedećeg mjeseca će dobiti i plaću za srpanj.

Osim tečnih i agresivnih deterdženata, “Dita” će uskoro pokrenuti proizvodnju praškastog programa. Za tu proizvodnju neophodna je izgradnja parovoda od termoelektrane do “Dite”. Suglasnost je dala “Elektroprivreda BiH” i čeka se početak radova.

Pozitivna energija iz ove tvornice, privukla je i mlade obrazovane ljude, koji ovdje dolaze da volontiraju i pomognu da se tvornica podigne na noge.

“Dita” uz kontinuiranu proizvodnju očekuje strateškog partnera, iako se spekuliralo da bi to mogao biti tuzlanski “Bingo”, iz Sindikata su kazali da nisu vođeni nikakvi razgovori na ovu temu. Također su istakli da je kompanija “Bingo” pomogla “Diti” kroz nabavku repromaterijala, kao i kroz distribuciju proizvoda.

U narednom periodu “Dita” će svoje proizvode izvoziti i na europsko tržiste, naravno uz proširenje kapaciteta proizvodnje, jer sadašnja proizvodnja uspijeva podmiriti samo tržište BiH.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: