Direktorica Mepas malla Ljiljana Bošnjak: CineStar neće obogatiti samo ovaj centar nego i cijeli Mostar

Neposredno prije otvaranja Mepas malla vodstvo istog optimistično je najavilo kako samo u prvoj godini poslovanja očekuje oko četiri milijuna posjetitelja. Nepuna tri mjeseca poslije ne postoje podaci o tome koliko je ljudi prošlo kroz najveći prodajni centar u BiH, jer još uvijek nisu pokrenuti svi sustavi za brojanje posjetitelja. Ipak, prema riječima direktorice Mepas malla Ljiljane Bošnjak, poslovanje se odvija prema planiranoj dinamici te je centar već u ovom kratkom razdoblju uspio pretvoriti Mostar u najatraktivnije modno odredište regije. U intervjuu za Pogled.ba Bošnjak govori o prva tri mjeseca poslovanja te odgovara na neka od najčešće postavljanih pitanja vezanih uz impozantni objekt širokobriješkog poduzetnika Mirka Grbešića. Koliko su brendovi koji se po prvi put nalaze u BiH zadovoljni ovim tržištem, zašto otvaranje CineStara kasni mjesec dana te koje se novosti mogu očekivati u Mepas mallu, pročitajte u nastavku.

Iako su prošla tek nepuna tri mjeseca od otvaranja, je li Mepas mall u ovom kratkom razdoblju ostvario zacrtane ciljeve?

Mepas mall, najveći shopping centar u regiji, svojom atraktivnom arhitekturom i poznatim svjetskim brendovima, koje je doveo u kratkom razdoblju, postao je najatraktivnije modno odredište u regiji.

Jeste li Vi kao direktorica zadovoljni poslovanjem u ovom kratkom razdoblju?

Izuzetno mi je zadovoljstvo istaknuti kako se poslovanje Mepas malla odvija prema planu. Naš sadržaj i ponuda su i te kako prepoznati.

Dosta je svjetskih brendova koji su po prvi put u BiH. U kontaktu s njihovim predstavnicima, doznajete li koliko su oni zadovoljni ovim tržištem?

Menadžment Mepas malla je ponosan što je prvi u BiH uspio dovesti jednog od najvećih svjetskih modnih lanaca – INDITEX, koji uključuje četiri velika brenda. Osim njih, ponosni smo što smo prvi u Mostar doveli i druge poznate modne brendove. U svakodnevnoj smo komunikaciji s njihovim predstavnicima, a zajednički dojam je kako su zadovoljni centrom, potencijalom regije i poslovnim rezultatima u prva tri mjeseca poslovanja. Budući da su prvi put prisutni u regiji, zadovoljni su što su u kratkom razdoblju prepoznati i prihvaćeni.

Moramo Vas upitati i što je bilo sa CineStarom? Bio je najavljivan za kraj lipnja, međutim, otvaranje je prolongirano za 25. srpnja. Zbog čega je do toga došlo te je li tu bilo nekakvih problema?

Blitz Film & Video distribucija d.o.o. iz Zagreba, investitor projekta multipleksa CineStar Mostar, imali su zahtjevno otvaranje multipleksa u Dubrovniku. Upravo zbog prenatrpanog rasporeda u Dubrovniku, projekt otvaranja multipleksa u Mostaru je nakratko prolongiran od prvotno najavljenog datuma. Ono što je bitno navesti jest kako se multipleks CineStar Mostar otvara 25. srpnja te kako će se taj dan dodatno obogatiti ne samo ponuda i sadržaj Mepas malla nego i cjelokupnog Mostara i regije. Otvaranjem kina, centar će dobiti komparativnu prednost i dodanu vrijednost, dok će Mostar moći dostojno parirati drugim velikim gradovima u regiji.

Teče li sve po planu po pitanju hotela s pet zvjezdica koji je najavljivan?

Izgradnja hotela na dvije posljednje etaže centra se odvija prema terminskom planu i planiranoj dinamici. Otvaranje hotela je predviđeno za kraj godine. Zamišljen je kao luksuzni, visokokategorizirani hotel sa svim pratećim sadržajima koji slični hoteli imaju: a la carte restoran, kongresna dvorana, zatvoreni bazen, wellness i slični sadržaji.

Možete li nam otkriti hoće li biti nekih drugih novih sadržaja koji bi mogli biti zanimljivi posjetiteljima i kupcima?

U fazi smo kompletiranja sadržaja koji centru nedostaju, a koji će dodatno obogatiti njegovu ponudu. Tu svakako u prvom planu mislimo na dopunjavanje centra uslužnim djelatnostima poput frizerskog salona, kozmetičkog studija, cvjećarnice, ljekarne, optike, kemijske čistionice i drugih uslužnih djelatnosti. U pripremi je i otvaranje baby rooma i dječje igraonice. To su sve dodatni sadržaji koji će obogatiti sadržaj za mlade obitelji koje posjete naš centar. Na jesen su planirana otvaranja uredskih prostora na četvrtom i petom katu. Također, u pripremi je daljnje punjenje centra velikim i značajnim zakupcima „sidrašima“ iz sfere namještaja, obuće i sl.

(Pogled.ba | Marin Vučina)2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.