Direktor Crvene zvezde predlaže regionalnu ligu bez klubova iz Hrvatske i BiH

Osnivanje regionalne lige u kojoj bi sudjelovali najbolji klubovi iz zemalja bivše Jugoslavije uvijek je vruća tema o kojoj se dosad nekoliko puta raspravljalo, ali nikad nije prihvaćena.

Priču je ponovno aktualizirao Zvezdan Terzić, direktor Crvene zvezde koji smatra da bi osnivanje takve lige pomoglo klubovima u borbi s financijskim posljedicama koronavirusa. Doduše, ovakav prijedlog dosad nije viđen.

Eventualno novoformirano natjecanje ne bi ubrajalo klubove iz BiH, ali i Hrvatske te Crne Gore i drugih zemalja bivše Jugoslavije.

Terzićeva ideja je Crvena zvezda i Partizan oforme novu ligu u kojoj bi nastupali najbolji timovi iz Rumunjske i Bugarske te tako povećali klupske prihode.

Zvezda je u problemu jer s budžetom od 20 ili 30 milijuna eura teško može parirati klubovima iz Lige prvaka i Europa lige koji imaju budžete od po 50-60 milijuna eura pa naviše. S druge strane, mi ne možemo trošiti toliki novac samo da bismo igrali domaću ligu, rekao je Terzić za srpske medije, prenosi Index.

Rješenje je da klubovi kao što su Zvezda i Partizan, zajedno s još nekim klubovima iz regije, recimo najboljim ekipama Rumunjske i Bugarske, oforme regionalnu ligu. Takve ideje već postoje po Europi.

(www.jabuka.tv)12 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.