Dio novca skupljenog za Milu ide malenoj Nori. Roditelji: “Ovo je nestvarno” – Jabuka.tv

Dio novca skupljenog za Milu ide malenoj Nori. Roditelji: “Ovo je nestvarno”

Novac koji je u samo nekoliko dana prikupljen za liječenje malene Mile Rončević, počeo se koristiti i za pomoć drugoj teško oboljeloj djeci.

Podsjetimo, za Milu je prikupljeno oko 38 milijuna kuna, od čega je za njezino liječenje u Sjedinjenim Državama trebalo oko 15 milijuna. Ostatak novca nalazi se na računima obitelji Rončević i Zaklade Nora Šitum. A upravo se Nora zove i prva djevojčica za čije će se liječenje iz novca prikupljenog za Milu izdvojiti nešto više od 800 tisuća kuna.

Petogodišnjoj Nori odmah nakon rođenja dijagnosticirana je spastična cerebralna paraliza. Otada su joj vježbe i terapije svakodnevica.

Kognitivno i mentalno je odlična, samo što je motorički dio malo lošiji, kaže Norin otac Denis Kuserbanj za HRT.

Za ovu malenu djevojčicu veliko čudo dogodilo se u posljednjih šest mjeseci terapije. Nora je ispravno sjela. Njezina majka Martina Bijonda kaže da se do prije šest mjeseci, kada bi je stavili da sjedne, samo prevrnula, a sada se to više ne događa.

“Nestvarno”

“Ona je napravila iznimno veliki skok, probila je svu statistiku i dobili smo vjetar u leđa. Sada se diže u četveronožje da propuže”, dodaje majka.

Samo posljednji ciklus terapija koji uključuje fizikalnu, radnu, robotsku terapiju, roditelje je stajao 200 tisuća kuna. Prijavili su humanitarnu akciju “Norin prvi korak”. Vijest da im stiže novac bila je nestvarna.

Ja sam jednostavno bio oduševljen, ta sredstva, 811 tisuća kuna, to je nešto kao da ste dobili jackpot, kaže Norin otac. Majka dodaje da joj se sve još čini nestvarno.

Očito je to tako trebalo biti, da od Nore jednostavno bude za Noru. Ja se sada sva ježim, kaže majka u razgovoru za HRT.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • ETO TO JE LIPO! A JOS LIPSE BI BILO KAD BI BIO JEDAN JEDINSTVENI TEL BROJ NA KOJI BI MI SLALI PORUKE ILI SAMO ZVRCNIT, TAKO DA TAJ NOVAC IDE ZA TU JADNU DICU!!

  • Bolje bi bilo da za ljecenje djece ide novac iz državnog proračuna a da politicari primaju plaću od telefonskih poziva pa tko zovne zovne a po radu ih ocjenjivati

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.