Dinamo najavio žalbu zbog kazne UEFA-e

UEFA je kaznila Dinamo zatvaranjem Maksimira za iduće dvije europske utakmice, od čega drugu utakmicu uvjetno na period od dvije godine.

Nedugo nakon objave najveće UEFA-ine kazne Dinamu, službeno su se oglasili i iz kluba. Priopćenje iz Maksimirske 128 prenosimo u cijelosti.

Ovim putem obavještavamo javnost i navijače o tome da je GNK Dinamo zaprimio dvije kazne UEFA-e.

Jedna se kazna odnosi na utakmicu FC Viktoria – GNK Dinamo, za koju je klub kažnjen iznosom od 10.000,00 Eura i jednom utakmicom za koju je Dinamu zabranjena prodaja ulaznica vlastitim navijačima (navijačima Dinama) za prvo gostovanje u UEFA natjecanju.

Druga kazna odnosi se na utakmicu GNK Dinamo – Benfica SL za koju je klub kažnjen za upotrebu pirotehnike, blokirane stepenice i rasističko ponašanje. Novčani dio kazne iznosi 67.000,00 Eura te smo kažnjeni i na način da Dinamo prvu iduću domaću UEFA utakmicu igra pred praznim stadionom, odnosno bez gledatelja. Uz to još jedna utakmica kazne pred praznim tribinama bit će aktivirana ukoliko u razdoblju od dvije godine naši navijači ponove rasističko ponašanje.

“Poduzet ćemo pravne korake i uputiti žalbu”

U odnosu na dio kazne kojim se zatvara stadion za gledatelje, GNK Dinamo je poduzeo pravne korake te ćemo u žalbenom postupku, vodeći se određenom argumentacijom, pokušati uvjeriti disciplinska tijela UEFA-e da ublaže taj dio kazne, prenosi Index.hr.

O rezultatima žalbenog postupka, pravovremeno ćemo obavijestiti javnost i navijače”, navodi se u priopćenju.

Dinamo teško kažnjen zbog rasizma protiv Benfice

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.