Dinamo dobio novog predsjednika Uprave

Na redovnoj 8. sjednici Izvršnog odbora GNK Dinamo Zvonimir Manenica imenovan je predsjednikom Uprave Dinama, a Hrvoje Puhalo novim članom Uprave Dinama za prodaju i marketing, objavio je hrvatski prvak.

Sukladno tim odlukama članovima Uprave Dinama dan je nalog da promijene sistematizaciju radnih mjesta i u najkraćem mogućem roku je pošalju na izglasavanje, stoji u priopćenju koje prenosimo u cijelosti.

Zvonimir Manenica je u ovih par mjeseci kao član Uprave dokazao kako je jedan od vodećih eksperata za pitanje financijskih i općih poslova, te mu je povjerena odgovornost pozicije predsjednika Uprave. Njegove domene financija i općih poslova i dalje ostaju prioritet u poslovanju i vjerujem da će nastaviti u kvalitetno i odgovorno voditi klub prema potpunoj stabilizaciji poslovanja. Financijska slika kluba je pod kontrolom, ali jasno je da dugoročno želimo još veću stabilnost. Sa Zvonimirom na toj poziciji, te Markom Marićem kao sportskim direktorom kluba stvorili smo jaku sinergiju između financijskog i sportskog sektora u stvaranju dugoročne financijske stabilnosti usko povezanoj s rezultatskom izvrsnosti, rekao je dopredsjednik kluba Dubravko Skender.

Hrvoje Puhalo u Dinamo dolazi iz Poljske gdje je više od deset godina radio na vodećim pozicijama u dvije respektabilne tvrtke i bilježio sjajne rezultate. Menadžer je s više od 20 godina iskustva na vodećim pozicijama u respektabilnim poduzećima, pogotovo u domeni marketinga i prodaje.

Zadnje dvije pozicije su mu bile predsjednik Uprave Podravka Poljska gdje je odgovarao za ukupno poslovanje kompanije, a nakon toga je postao član Uprave Mokate d.d. i Direktor marketinga i razvoja, članice iste grupacije.

Mokate Grupa je u privatnom obiteljskom vlasništvu i jedan je od najvećih proizvođača kave i čajeva u središnjoj Europi. Prihod Mokate Grupe je blizu 350 milijuna eura, a broji 1.500 ljudi.

Puhalo je inače u 2022. godini bio Laureat Forbes Poljska BrandMe CEO natječaja kao jedan od deset lidera organizacija koji se ističu autentičnosti, inspirativnim vođenjem svojih zaposlenika, transparentnošću i rezultatom.

Veliko mi je zadovoljstvo predstaviti Hrvoja Puhala kao novog člana Uprave Dinama. Drago mi je da je prihvatio poziv Dinama da se vrati u domovinu i da bogato iskustvo prenese na sektore za koje će biti zadužen. Njegovi rezultati pokazuju da zna stvarati dodatni kapital i razvijati marketing i prodaju, dva važna segmenta kluba za koja od prvog dana komuniciramo kao veliki potencijal rasta prihoda kluba i pozicioniranja kao globalnog brenda. Vjerujem da to s Hrvojem možemo ostvariti u ovom mandatu i dodatno ojačati neosvojivu plavu tvrđavu koju gradimo. Ono što mi se osobno svidjelo kod njega je što u svrhu ostvarenja ciljeva konstantno potiče suradnike na razmišljanje izvan okvira i davanje slobode u izražavanju, izjavio je Skender.

Hrvoje Puhalo na dužnost stupa 1. kolovoza ove godine.

Na sjednici Izvršnog odbora sportski direktor Dinama Marko Marić predstavio je i strategiju ljetnog prijelaznog roka, kao i okvirni plan priprema.

Izvršni odbor je dao nalog Upravi da otvori razgovore s klubovima Futsal Dinamo, KK Dinamo, OK Dinamo i ŽNK Dinamo i eventualno drugim klubovima istog imena o postizanju dogovora o suradnji na bazi marketinške, edukativne suradnje, te da do iduće sjednice Izvršnog odbora predstavi prijedlog ugovora o suradnji.

Također, Uprava Dinama dala je članovima Izvršnog odbora na znanje kako je Dražen Milićević razriješen s pozicije direktora tvrtke Dinamo trade d.o.o. u vlasništvu kluba.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.