Dim požara u Osijeku vidi se čak sa satelita, prešao i u BiH

U noći sa utorka na srijedu buknuo je veliki požar u osječkoj tvrtki za preradu plastike  “Drava International” na izlazu iz Osijeka prema Brijestu.

Promatrač iz Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske Ivan Baboselac na svom Facebook profilu je objavio da se dim od požara u Osijeku vidi sa satelita, te da je prešao i u BiH.

Na terenu su javne vatrogasne stanice Osijeka i Belog Manastira, te čak 21 Dobrovoljno vatrogasno društvo, s područja Osijeka i okoline.

Osim toga, nekoliko je puta intervenirala i hitna pomoć.

Povrijeđena su dva vatrogasca, zbrinuti su. Cijela ekipa od sinoć je na trijaži u medicinskoj službi, zasad nema informacija da je netko dobio trovanje, kazao je Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik.

Vatrogasci su ranije za lokalne medije rekli da je u pitanju pakao kakav do sada nisu vidjeli, kao i da im se oprema topi, te kako požar sigurno neće biti ugašen do kraja dana.

Vlasnik kompanije Zvonko Bede smatra da je požar podmetnut.

Mi smo radili onako kako imamo dozvolu za otpad, količine su takve kakve su u dozvoli. Ako je netko zapalio, kako ja to mogu spriječiti? To je netko sigurno zapalio jer je to čista plastika. Nije se moglo zapaliti samo od sebe. Kako se nije zapalilo kad je bilo 50 stupnjeva, a jest noćas kada je temperatura 10 stupnjeva? No pitanje je hoće li se otkriti točan uzrok, rekao je za Jutarnji list.

Apokaliptični prizori iz Osijeka

(www.jabuka.tv | Foto: Davor Javorović / Pixsell)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.