“Dijete”: Snimljen emotivan dokumentarni film o Davidu Dragičeviću – Jabuka.tv

“Dijete”: Snimljen emotivan dokumentarni film o Davidu Dragičeviću

Prošlo je 298 dana kako građani Banje Luke traže pravdu za mladića Davida Dragičevića koji je ubijen u ožujku 2018. godine.

Federalna televizija objavila je dokumentarni film pod nazivom “Dijete” koji govori o Davidovom životu i borbi da se otkrije istina o njegovoj smrti.

Autorica filma je dugogodišnja novinarka Elma Kazagić. U filmu se pojavljuju Davidovi roditelji, Davor i Suzana, te njegovi dugogodišnji prijatelji. Govorili su o Davidovom rođenju, djetinjstvu, hobijima, interesima i naglasili kako je bio dobar i vrlo inteligentan momak, ispred svoje generacije.

Od malih nogu zanimali su ga kompjuteri, a njegovi prijatelji su kazali da je već u srednjoj imao fakultetsko znanje. Svoje prijateljice je štitio i čuvao, nije dozvoljavao da ih itko maltretira.

U filmu se pojavljuju i snimke iz škole, s mature te svakodnevnog Davidova života. Roditelji Davor i Suzana kazali su kako je David unio radost u njihov život.

Sretni dio prekida se Davidovim stihovima “Djeca svjetlosti” koji su pronađeni u njegovom laptopu, a potom kreću snimke prosvjeda, progona ljudi s Trga Krajine, obračuna s policijom i tužne slike koje su obišle cijeli svijet.

Meni su ubili sjeme, mog anđela od 21 godinu. I ne dam ga, kazao je Davor, piše Klix.ba.

David je imao 21 godinu kada je nestao u Banjoj Luci 18. ožujka 2018. godine.

Tijelo mu je pronađeno 24. ožujka u potoku Crkvena. MUP RS pokušao je predstaviti Davida kao kriminalca koji je opljačkao kuću i pod utjecajem opojnih droga utopio.

Od tada je krenula borba roditelja i grupe Pravda za Davida koji tvrde da je David mučen, silovan, izmasakriran, ubijen i bačen u potok. Nadležne institucije još nisu napredovale u ovom slučaju. S druge strane, članovi grupe Pravde za Davida privode se već danima, a sudovi su u rekordnom roku donijeli osuđujuće presude.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.