Devetogodišnjak prisiljen sjediti ispred škole zbog online nastave jer doma nema internet

Učenik četvrtog razreda u Roswellu, u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko, pješačio je do svoje osnovne škole kako bi preko školske WiFi mreže sudjelovao na nastavi jer kod kuće nema pristup internetu.

Škole u okrugu provode nastavu online zbog pandemije koronavirusa, no dječak doma nema pristup internetu, piše CNN.

Angel Endecott kaže kako će njezin sin napuniti 10 godina idući mjesec i vrlo je neovisno dijete. Oni žive blizu škole i Jonathan je tamo odlazio pješke tijekom prošle školske godine, no ove godine nastava se održava online.

Endecott je u jednom trenutku izgubila oba posla zbog pandemije. Vratila se na jedan od poslova, no nije si mogla priuštiti internet. Kaže kako je njezin sin bio sretan kad mu je rekla da ode do škole kako bi se spojio na internet.

Dodala je kako žive praktički preko puta škole.

Jonathan Endecott

Ravnatelj, tajnica i nekoliko učitelja izlaze provjeriti povremeno je li sve u redu s njim i treba li nešto, rekla je.

Jedna učiteljica iz škole rekla je kako je ostala slomljena srca kad je vidjela Jonathona ispred škole ranije ovaj mjesec. Njegovu fotografiju podijelila je s prijateljicom, a ona ju je uz mamino dopuštenje podijelila na Facebooku.

Fotografija je postala viralna, a vrlo brzo javili su se mnogi koji su htjeli pomoći dječaku i platiti mu internet. Žena koja je objavila fotografiju pokrenula je GoFundMe račun kako bi prikupila novac za djecu koja nemaju pristup internetu, a na stranici navode kako su već pomogli nekoj djeci.

Jonathon je za CNN rekao da može razgovarati sa svojim prijateljima i školskim kolegama putem interneta te da se zbog boravka ispred zgrade osjeća više kao da je u školi. Rekao je i kako mu je najdraži predmet znanost, prenosi Index.

Njegova mama kaže kako je uzbuđen zbog odlaska u školu jer tako dobije malo predaha od druženja s obitelji, no zahvaljujući ljudima koji su donirali već preko 17 tisuća dolara, Jonathon će ovih dana internet dobiti i doma.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.