Devet Mostaraca optuženo zbog heroina, a troje zbog kokaina

Nakon više od tri godine istrage, Županijsko tužiteljstvo u Mostaru podiglo je optužnicu protiv devetorice Mostaraca, i to Adisa Burića (38), Suada Gubeljića (45), Semira Serdarevića (32), Danijela Prce (36), Branimira Kolovrata (32), Gorana Milavića (32), Dine Milavića (26), inače jedini zaposleni u Službi za zajedničke poslove tijela FBiH, te Jasminka Džeke (24) i Almira Denje (37). Optužnica je poslana na potvrđivanje Županijskom sudu u Mostaru, a svima se spočitava trgovina heroinom. Označeni vođa Adis Burić, kako neslužbeno doznajemo, već je najavio nagodbu o visini kazne.

U zatvoru

On trenutačno leži u zatvoru zbog osude od tri godine koju mu je izrekao Županijski sud u Splitu, također, zbog trgovine drogom. Burić je bio optužen zajedno sa sugrađanima Darkom Milinovićem (42) zvanim Paraga i Samirom Serdarevićem zvanim Serda, potom Michaelom Baraka (44) te Ivićem Knezom (45) iz Trogira. Burić i Miličević su, prema presudi, od srpnja do prosinca 2011. godine od nepoznate osobe u BiH nabavljali heroin u količinama od najmanje 200 grama te su ih sami ili uz pomoć “kurira” prenosili na područje Splita.

Burić kaznu služi u BiH, ali ga ni to nije spriječilo da se lani nađe prvi na popisu 12 osumnjičenih dilera u akciji SIPA-e pod kodnim nazivom ‘Osoje’. Iako je u gradu na Neretvi bila javna tajna da se Burić s narkoticima bavi još od 2000., čak deset godina je trebalo hercegovačkoj policiji da mu bilo što dokažu.

I kokain

– I ova istraga se dovodila u vezu s međunarodnom trgovinom narkoticima, ali je Tužiteljstvo BiH odustalo od toga pa je čitav slučaj spušten na nižu razinu. Poznato nam je bilo da Burić nabavlja heroin u Sarajevu po cijeni od 30.000 maraka po kilogramu, a na što se dodavao još jedan kilogram mješavine. Drogu je dijelio ostalima koji su imali točno određene uloge u ovom organiziranom lancu. Droga se rasparčavala po paketićima od 0,03 g i prodavao po 10 maraka- podsjećaju iz MUP-a HNŽ, kojima su i ostali optuženi dobro poznati. Inače, zbog trgovine kokainom optužnica je podignuta protiv još troje Mostaraca, braće Rijada i Dženana Dumpora te Zerine Kukolj.

(Večernji list)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.