Deutsche Welle: Suludo je da Komšić ide u Zagreb na sastanak sa potrošenim Mesićem

Novoizabrani hrvatski član BiH Predsjedništva Željko Komšić jučer je boravio u Zagrebu gdje se sastao s bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem.

Sastanak je bio kratak i bez službenih priopćenja, a s obzirom na okolnosti ovaj susret može više škoditi nego koristiti normalizaciji odnosa između Sarajeva i Zagreba, komentirao je za Deutsche Welle politički analitičar Pejo Gašparević.

Svojim sastankom u Zagrebu s bivšim predsjednikom Hrvatske Stjepanom Mesićem Komšić će dodatno oslabiti šanse da se sastane s aktualnim državnim čelnicima Hrvatske, jer koliko god bio popularan u bošnjačkom političkom miljeu, u Hrvatskoj Mesića uglavnom smatraju potrošenim političarem, kazao je on.

Iako je iz njegove stranke priopćeno kako je u službenom posjetu Zagrebu, Gašparović smatra da to nije tako.

Ako bi Komšićev posjet Zagrebu bio službeni onda bi o tome trebalo izvijestiti državno tijelo, a ne stranka. Komšićevo miješanje državnih i stranačkih ingerencija govori kako je on neupućen u suvremene političko-diplomatske prakse u kojima nije uobičajeno da o posjetu državnog dužnosnika izvješćuje politička stranaka, rekao je on.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Komsic se pcito pogubio i on ne zna ni tko je ni sto je ni koga prestavlja pa tako o kud putuje i sa kim se sastaje. Sve se poklapa sa njegovim likom i djelom. To je to, to je taj paket… Bosnjaci birali i dobili maskotu, dobili problem koji ce ih kostati i razotkriti do kraja…

    14
  • Najbolje ustaške pjesme je otpjevao Stevo Mesić. Mora i Komšić naučit koju ustašku pjesmicu(do sad je imao samo ustaški metak) a tko mu može bit bolji učitelj od Mesića.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.