Detalji skandala graničnog policajca BiH koji je napastovao stjuardesu u zrakoplovu

Na vidjelo izlaze novi detalji skandala koji potresa Graničnu policiju (GP) BiH.

Naređena je detaljna istraga i saslušanje na desetine osoba kako bi bilo utvrđeno kako je granični policajac Elvedin Jusić pijan u avionu “Austrian Airlinesa” na letu za Beč napao stjuardesu, koju je uhvatio za stražnjicu i vrijeđao, te umalo izazvao i tučnjavu, doznaje Avaz.

Uz to što je teško narušio ugled institucije za koju radi, ali i države, Jusić je doveo u pitanje kompletnu operaciju izručenja Dragana Guduraša iz Budimpešte u Sarajevo. Guduraš je osoba koju traži Okružni sud u Prijedoru zbog više teških krađa, a uhićen je nedavno u Mađarskoj.

Ovo je prvi slučaj u povijesti GPBiH da je jedan policijski službenik počinio ovako grub prekršaj.

Istražuje se i odgovornost čelnika postrojbe Granične policije na Međunarodnom aerodromu Sarajevo Muniba Čorbića te šefa Odjela za međunarodnu suradnju Emira Tanovića.

Dnevni avaz piše da je Jusić već ranije imao probleme s alkoholom, ali da je unatoč tome, odlukom Čorbića, poslan na izvršenje ekstradicije.

Utvrđuje se kako je uopće moguće da je u zrakoplov unio četiri piva.

Dva su mu oduzeli, zbog čega je i napravio incident, rečeno je iz Granične policije.

No, sporno je i to zašto je donesena odluka o nastavku ekstradicije, iako je pilot u Beču odbio da Guduraš uđe u avion bez dva pratitelja, s obzirom na narušavanje sigurnosnih procedura.

Umjesto da se sve stopira i ekstradicija prolongira, odlukom čelnika Postrojbe s Aerodroma Sarajevo, u Beč je poslan drugi policajac, a Jusić se vratio o svom trošku zrakoplovom u Sarajevo. Za to vrijeme, graničar Nevenko Motika ostao je sam s Gudurašem, što je ogroman sigurnosni rizik bio, kaže sugovornik Avaza.

Novinari Dnevnog avaza su tijekom četvrtka pokušali stupiti u kontakt s Jusićem, ali je rečeno da on bez odobrenja čelništva GPBiH ne može davati izjave. Službeno, protiv njega je pokrenut postupak.

Direktor Postrojbe na Aerodromu Čorbić izjavio je da nema komentara i da, također, nije ovlašten da daje bilo kakve izjave.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.