Detalji razbojništva u Čapljini: Lažni policajac imao i borbeni prsluk

Potraga za lažnim policajcem koji je jučer u poslijepodnevnim satima u razbojničkom pohodu iz trgovine KM Trade u Čapljini ukrao , čak, 25 pištolja različitih marki, do sada, nije dala rezultate, potvrđeno je iz MUP-u HNŽ-a.

Kako navodi Avaz, provode se brojne istražne radnje s ciljem pronalaska ovog razbojnika, koji je, podsjetimo, u srijedu u 16:25 sati upao u ovu trgovinu obučen u policijsku uniformu i maskiran, nakon čega je zqposlenika B.B. (35), zaprijetivši mu pištoljem polegao na pod, a potom ga je vezao ljepljivom trakom.

Dok je zaposlenik ležao na podu, razbojnik je u ruksak utrpao 25 pištolja, koje je pokupio mahom iz izložbenih vitrina, nakon čega se udaljio iz radnje pješice. Nedugo poslije, zaposlenik, koji je, doznaje se, pretpio veliki šok, se uspio osloboditi i alarmirati policiju.

Kako navode izvori bliski istrazi, snimke videonadzora u toj trgovini policiji i nisu bile od koristi.

Tako se nije moglo utvrditi kakvu je policijsku uniformu imao razbojnik na sebi, osim da je vidljivo to da je na nekoliko odjevnih dijelova imao imao policijske oznake, kao i borbeni prsluk s natpisom “policija” na leđima. Na glavi je imao kapu, a lice mu je skoro u potpunosti bilo prekriveno kirurškom maskom, javlja Avaz.

Istražitelji su u blizini lica mjesta pronašli nekoliko PVC vrećica sa zatvaračem, koje će biti poslane na vještačenje. Također, s lica mjesta su izuzeti i drugi tragovi, kako je to potvrđeno u Tužiteljstvu HNŽ-a.

U tijeku je detaljna pretraga šireg prostora gradskog područja i mjesta na kojem su nadzorne kamere zabilježile kako se udaljava prema prolazu jedne zgrade.

Iz trgovine KM Trade nisu željeli iznositi bilo kakve informacije za javnost. Prema dosadašnjim informacijama, budući da u trgovini, kako je rečeno u policiji, još nisu izradili kompletnu specifikaciju, vrijednost ukradenih pištolja procjenjuje se na najmanje 25.000 KM.

Čapljina: Prerušen u policajca upao u trgovinu oružjem i ukrao 25 pištolja

(www.jabuka.tv)