Detalji drame nakon debakla s Hrvatskom: Messi je predvodio pobunu protiv Sampaolija

Procurili su novi detalji iz argentinske svlačionice nakon što je ta reprezentacija ispala sa Svjetskog prvenstva razočaravajućim rezultatima u skupini i porazom od Francuske u osmini finala.

Najteži udarac Argentini je zadala Hrvatska pobjedom 3:0 u drugoj utakmici skupine. Upravo je nakon tog poraza došlo do pobune u svlačionici koju je predvodio jedan od najboljih igrača u povijesti Lionel Messi.

Novinar TyC Sportsa i lista Ole, Ariel Senosiain, u svojoj knjizi je objavio detalje pobune nakon koje su igrači preuzeli kontrolu nad reprezentacijom i izgurali izbornika Jorgea Sampaolija s klupe.

Igrači su nakon prve dvije utakmice na SP-u bez pobjede shvatili da je situacija kritična te su sazvali sastanak na koji su pozvali Sampaolija i njegove pomoćnike Sebastiana Beccacecea i Lionela Scalonija. Messi i Mascherano predvodili su igrače i u njihovo ime rekli izborniku da mu više ne vjeruju.

Ne shvaćamo te, ne razumijemo što nam želiš reći, više ti ne vjerujemo. Želimo imati pravo glasa, rekli su igrači Sampaoliju, a on im je odgovorio: Pravo glasa o čemu?

O svemu, odgovorili su mu igrači.

Ti ćeš slagati momčad?, pitao je Sampaoli Messija, a on izgubio živce.

Koliko si me puta pitao koga želim da staviš u momčad? Niti jednom ti nisam rekao nijedno ime. Jesam li ti ikad rekao koga da staviš ili ne staviš u momčad?, rekao je Messi.

Predsjednik argentinskog saveza Claudio Tabia svjedočio je događaju i podržao igrače rekavši Sampaoliju da se mora prepustiti. Na sastanku je zaključeno da će Sampaoli poslušati igrače i prihvatiti njihovu odluku bez prigovora. Jedan od asistenata se pobunio i želio dati ostavku, ali navodno ga je odgovorio njegov zastupnik.

Nakon toga Argentina je pobijedila Nigeriju, a onda ispala u golijadi 3:4 s kasnijim prvacima svijeta Francuskom. Nakon SP-a Sampaoli je i službeno smijenjen s klupe, prenosi Index.hr.

Sampaoli više nije argentinski izbornik

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.