Detalji bijega ubojice Mladena Džidića iz KPZ-a Mostar

Mladen Džidić, koji zbog ubojstva Crnogorca Branislava Obradovića služi 17-godišnju zatvorsku kaznu, nalazi se u bijegu. Džidić se s redovitog dopusta, koji je dobio u ponedjeljak, 7. siječnja, u petak u 13 sati trebao javiti u Kaznenopopravni zavod (KPZ) Mostar.

O tome da se nije vratio, iz Uprave KPZ-a Mostar odmah su obavijestili MUP Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), iz kojeg su, potom, obavijestili sve nadležne, uključujući Graničnu policiju BiH.

Iz MUP-a HNŽ-a u subotu je za Oslobođenje.ba potvrđeno da su po zahtjevu KPZ-a Mostar raspisali potjernicu za odbjeglim Džidićem. U skladu sa zakonom, rečeno je u policiji, za raspisivanje potjernice potrebno je da prođu 24 sata da se zatvorenik ne javi u mjesto gdje služi kaznu. Džidić se, kako se neslužbeno doznaje, od trenutka kada su mu omogućene izvanzatvorske pogodnosti, uredno i na vrijeme vraćao u KPZ Mostar.

Zanimljivo je da Džidić nikome od svojih bližnjih nije najavio mogućnost bijega. Inače, policija je, osim adrese njegove obitelji, pretresla još nekoliko objekata. Njegovi dokumenti, bh. putovnica i osobna iskaznica su u KPZ-u Mostar, a posjeduje i hrvatsko državljanstvo.

Džidić je koncem svibnja 2010. godine pred Županijskim sudom u Mostaru zbog ubojstva Obradovića, počinjenog iz koristoljublja 13. listopada 2009., osuđen na 20 godina zatvora. Vrhovni sud FBiH kasnije mu je preinačio kaznu na 17 godina zatvora. Teretio se da je Obradovića ubio hicima iz 7,65-kalibarskog pištolja u leđa, vrat i glavu, nakon čega je tijelo ubacio u bunar te ukrao njegovih 70.000 eura.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.