Deset najtvrdoglavijih pasmina na svijetu

Iako je tvrdoglavost ljudska osobina, i neke pasmine pasa iskazuju ponašanje koje bi se moglo opisati tvrdoglavim. I to itekako tvrdoglavim! Na jednom mjestu skupili smo 10 nestašnih pasmina čiji pripadnici uvijek žele da je po njihovom, zbog čega trebaju vlasnika čvrste volje koji će ih znati dobro odgojiti.

1. Bigl

Simpatično neovisan, bigl će naći zabavu bilo gdje ako ga ostavite samog. Nevolje mogu nastati ako je vlasnik previše ravnodušan i ne posvećuje dovoljno pažnje dresuri svojeg psa te ako ne zna kakvo se veliko karakterno biće krije u malom tijelu bigla.

Ove pasmine žele da je uvijek po njihovom zbog čega trebaju vlasnika čvrste volje koji će ih znati dobro odgojiti, piše dnevnik.hr.

2. Engleski buldog

Riječ je o izuzetno inteligentnoj pasmini čiji pripadnici mogu biti prilično tvrdoglavi ako vlasnik nije dovoljno odlučan. Engleski buldog mora poštivati svojeg vlasnika jer ako to ne postoji, potpuno će se oglušiti na svaku njegovu naredbu.

3. Jazavčar

Veliki pas u malom pakiranju – tako je najbolje opisati temperamentnog i vrlo tvrdoglavog jazavčara. Prilično su neovisni i svojevoljni, pa se neće bojati uhvatiti ukoštac i s pet puta većim psom, baš zbog toga što misle da to mogu.

4. Jack Russell terijer

Nestašni i vragolasti Jack Russell terijer bez problema će inicirati sukob snage volje sa svojim vlasnikom ako primijeti da je on neodlučan. Ovi su psići žilavi, pametni i energični.

5. Rotvajler

Ovaj snažni pas može biti divan obiteljski ljubimac, ali samo uz iskusnog vlasnika te ako ga se dobro dresira bez popuštanja i uz čvrstu dosljednost. Ako disciplina izostane, rotvajler se može početi ponašati kao vođa čopora i tada čak pokazivati agresivnost.

6. Argentinska doga

Još jedna pasmina koja nije za popustljive i nedosljedne. Argentinska doga neovisna je pasmina koja traži čvrstu ruku te puno kretanja kako bi potrošila silnu energiju i kako ne bi sama pronašla načine za zabavu, što može rezultirati štetom.

7. Šar-pej

Neovisnost je glavna značajka i ove drevne pasmine. Šar-pej može biti odani obiteljski pas, ali vlasnik će morati zaslužiti privrženost ovog slatkiša.

8. Afganistanski hrt

Navodno jedna od najstarijih pasmina, afganistanski hrt poznat je po svojoj ne baš najdruštvenijoj naravi. Ovaj veličanstveni pas treba vlasnika koji će razumjeti njegovu pomalo arogantnu narav i potrebu za dominacijom.

9. Škotski terijer

Ovom malom čupavcu prvenstveno je stalo do njegova vlasnika, a za ljude izvan njegova najužeg kruga nije ga previše briga. Ta jedna osoba za koju se veže treba znati kako održavati vodstvo u odnosu s ovom neovisnom pasminom.

10. Vajmarski ptičar

Izuzetno inteligentan, vajmarski ptičar treba vlasnika koji će se znati nositi s njegovom oštroumnošću te potrebom za redovitim čvrstim i zabavnim treningom. Ako to izostane, vajmarski ptičar pokazat će koliko nezavisan i slobodan može biti.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.