Deset najboljih vježbi za ravan trbuh

Ravan trbuh bez nakupina sala nalik na jastučiće san je gotovo pa svake djevojke. No, salo kao da se najradije voli nakupljati baš na tom vidljivom mjestu. Tada se obično skriva načinom oblačenja i sličnim trikovima.

Ipak, osoba koja tako nešto skriva svjesna je da je problem tu i zapravo bi najsretnija bila kada bi salo nestalo. No, da do toga dođe, potrebno je uložiti dosta truda i volje, odnosno puno vježbati. Evo koje vježbe savjetuju neki od najpoznatiji fitness stručnjaka, a koje će vas s vremenom dovesti do ravnoga trbuha, prenosi teen385. Samo hrabro naprijed!

1. trbuh_vjezba_1

Sjednite na pod s nogama ispruženim ispred sebe. Potom se lagano nagnite na leđa i oslonite na laktove. Podignite obje noge pod kutom od 45 stupnjeva te zadržite. Nakon toga jednu nogu savijte u koljenu tako da koljeno povučete prema bradi, dok je druga noga i dalje ispružena. Naizmjence radite isto s obje noge u dva seta po 8 do 10 puta za svaku nogu. Ovom vježbom se učvršćuju trbušni mišići, a dobro djeluje i na mišiće zdjelice.

2. trbuh_vjezba_2

Legnite na pod na leđa. Ruke ispružite iznad glave, a noge podignite od poda pod kutom od kojih 45 stupnjeva. Potom podignite obje ruke ispružene ispred prsa te podignite gornji dio tijela dok su noge još uvijek u jednakom položaju. Dižite i spuštajte gornji dio tijela koliko možete. Ova je vježba odlična za sve trbušne mišiće. Kod ove je vježbe posebno bitno disanje pa kod dizanja tijela treba izdahnuti, a kod spuštanja udahnuti jer se ovako još više aktiviraju svi mišići.

3. trbuh_vjezba_3

Ispružite tijelo i držite težinu na ispruženim rukama i nogama, s licem prema tlu. Potom jednu nogu savijte u koljenu i podignite prema rukama, s tim da lijevu nogu treba zategnuti prema lijevoj ruci, a desnu prema lijevoj ruci, dakle malo u stranu, kako bi zatezanje bilo što intenzivnije. Nakon što ste izmijenili obje noge nekoliko puta, savijte ih u koljenima zajedno i privucite prema prsima. Ovom se vježbom topi mnogo kalorija, a treba je ponavljati u 3 seta po 12 do 15 puta, s odmorom između setova.

4. trbuh_vjezba_4

Sjednite na pod i ravno ispružite noge te ih podignite pod 45 stupnjeva. Također, ruke ispružite ispred sebe u ravnini s nogama, a leđa ispravite. Ovako držite od 30 sekundi do minute te ujednačeno dišite. Ova nam vježba stiže iz joge, a odlična je za izdržljivije trbušne mišiće.

5. trbuh_vjezba_5

Legnite na leđa s ispruženim nogama, a ruke skupite ispod glave koja vam je podignuta. Stopala neka budu ispružena, a noge nekoliko centimetara podignute iznad poda. Stisnite mišiće trbuha, noge savijte u koljenima te povucite prema bradi, a kada dođu do brade, zdjelicu lagano podignite prema gore. Ponavljajte vježbu u tri seta po osam puta. Treneri kažu da ćete ovom vježbom jednostavno osjetiti kako se salo gubi s trbuha.

6. trbuh_vjezba_6

Legnite na pod na leđa, a ispod stopala stavite malenu, mekanu loptu. Ruke ispružite iznad glave te podižite gornji dio tijela i ispružite ruke do stopala bez savijanja nogu u koljenima, a kičmu savijte u oblik slova C. Ponavljajte do 15 puta. Ova nam vježba stiže iz pilatesa.

7. trbuh_vjezba_7

Legnite na leđa na pod, ruke neka budu ispružene uz tijelo, s dlanovima prema dolje. Dignite noge u zrak s koljenima lagano savijenima te stražnjicu podignite za nogama u zrak koliko možete, kao da dižete teret na nogama. Ponavljajte oko 15 puta.

8. trbuh_vjezba_8

Stanite ravno, a stopala neka budu lagano raširena, u širini kukova. Malo savijte koljena te se nagnite prema naprijed tako da dotaknete tlo rukama. Potom pomičite ruke prema naprijed, kao da hodate na njima i tako sve dok vam tijelo ne bude sasvim ispruženo, kao da ćete raditi sklekove, s time da ruke trebaju biti ispružene iznad glave što je dalje moguće. Potom se jednako vratite u početnu poziciju. Ponavljajte deset puta.

9. trbuh_vjezba_9

Legnite na leđa, a noge savijte u koljenima sa stopalima na tlu. Podignite glavu i ruke skupite iza glave. Podižite glavu i ramena, ali tako da desni lakat ide prema lijevom koljenu i obratno. Stražnjica i donji dio leđa moraju čvrsto biti na podu. Ponavljajte 8 do 10 puta sa svake strane.

10. trbuh_vjezba_10

Noge raširite, koljena lagano savijte, a gornji dio tijela stavite u obrambeni položaj, sa šakama ispred sebe. U ovom položaju nagnite se na lijevu stranu, ispred pa na desnu stranu. Nakon ovoga, gornjim dijelom tijela opišite kružnicu. Ovo je potez iz kickboxinga, a sve skupa treba ponoviti 10 puta.

Budite ustrajni i ravan trbuh je zagarantiran.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • Djaba vam je radit bilo kakve vjezbe ako prije toga nesmanjite masne naslage,svaka osoba ima trbusnjake samo sto su oni prekriveni masnim naslagama,ja sam radio i stotinjak trbusnjaka dnevno trcao deset kilometara dnevno i rezultati su minimalni bili dok nisam prehranu reguliro,tako da preporucam mnogo vjezbanja ali prehrana je 70% a trening 30% barem kod mene je tako,pozdrav.

Komentiraj: