Deset godina zatvora za Splićanku koja je usmrtila je Mariju Ćorić iz Čapljine – Jabuka.tv

Deset godina zatvora za Splićanku koja je usmrtila je Mariju Ćorić iz Čapljine

Ivana Tena Gotovac Soldić bila je pijana, vozila je iako joj je bila oduzeta vozačka, prošla je kroz crveno i vozila iznad ograničenja. Usmrtila je Mariju Ćorić. Nepravomoćno je osuđena na 10 godina.

Županijski sud u Splitu nepravomoćno je osudio Ivanu Tenu Gotovac (39) na deset godina zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je 23. listopada prošle godine autom usmrtila Mariju Ćorić (19) u Splitu, prenose 24.sata.hr.

Uz to, dobila je i doživotnu zabranu upravljanja B kategorijom.

Prošla na crveno i pobjegla s mjesta nesreće

Vozila je pod utjecajem alkohola, prošla kroz crveno svjetlo, nije se zaustavila pješacima na pješačkom prijelazu, a nakon što je udarila Mariju Ćorić i na mjestu ju usmrtila, otišla je s mjesta nesreće bez da je pomogla unesrećenoj. Gotovac Soldić je na ročištu u ponedjeljak priznala da je kriva za sve osim za bijeg s mjesta nesreće. Njezin odvjetnik pojasnio je da je djevojka već preminula, što znači da joj nitko ionako ne bi mogao pomoći.

Optužena je u zatvoru na Bilicama gdje je u pritvoru od uhićenja. U jednom trenutku je na ročištu i zaplakala, ali se brzo pribrala. Bila je izuzetno tiha i skrušena.

Podsjetimo, te večeri je Gotovac Soldić imala je najmanje 1 gram po kilogramu alkohola u krvi, vozila je Audi A3 sedan splitskih registracija u vrijeme kada joj je bila izrečena zabrana upravljanja za B kategoriju, za njen smjer kretanja Poljičkom je bilo crveno svjetlo na semaforu te je brzina bila iznad ograničenja. Napokon, nije se zaustavila nakon udarca u djevojku koja je odbačena s asfalta na zelenu površinu uz prometnicu.

Nesretna djevojka je tek 20-ak dana prije nesreće upisala Građevinski fakultet, a otac joj je umro 15. ožujka ove godine.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

 • BOZE SACUVAJ! DRAGA SUTKINJO: TRUBALA SI JE NE SUDIT, AKO JE SAMO DESET GODINA, MANJE BI VAM TROSKOVA BILO!!! ETO NJE ZA OSAM VANI PA CE JOPET.. I TAKO! ALI SVE DOK NE UCVILE VAKE PIJANDURE NEKOG OD SUDIJA ILI ONI NA VLASTI , KAZNE SU NISTA!!!

 • Pi…vam materina ,eto koliko vrijedi zivot.
  Nece ona biti ni 5 god na ovako pravosudje.
  Pustite je odmah pa nek gazi sve redom dok ne skupi zivota za pristojnu kaznu.

 • Boze sacuvaj komentara i katolika sto se mene tice daj joj Boze snage da izdrzi ovih 10 godina i pokaje se za sve, a ja vam kazem prija ce ona uc u nebesko kraljestvo nego vecina vas sto komentira na portalima.

  • Ne daj joj Bože da izdrži ni godinu a tebi što pišeš tako važi isto.Objavljivala je sotonske slike sa cigaretama u nosu,ustima,ušima i sve to uz alkohol.Ti sada pišeš tako a pokojna je bezbrižno pješačila i mislila na školu.Naježim se i mala bi joj bila kazna 50god.Tebi što pišeš da izdrži ti 10 god i pokaje se.Tkoo si ti nego neka bezosjećajna gnjida.

  • Ti kao glumiš velikog katolika? Ja ti samo želim da ne doživiš ovako nešto, da ti pijandura ubije dijete, pa bih te onda pitao šta misliš! A ovoj rospiji se ni ne usudim pisat šta joj mislim, strah me da me Bog ne pokara. Majci ove cure od sveg srca želim da ostane pri pameti. Ne daj Bože nikome!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.