Deložacija Kate Šarić: Novac za otkup stana prikupljen, ali novi kupac ga ne želi

Deložacija Kate Šarić i njezine obitelji najavljena je za srijedu 15. lipnja u 10.00 sati.

Budući da smo ovih dana dobili već nekoliko poziva i poruka sa upitom u vezi obitelji Šarić, dužni smo informirati javnost o svemu što se događalo i što je tek pred nama. Minores je od početka javno istupao i pokušavao djelovati na miran i civiliziran način, pokušavajući spriječiti negativne posljedice za jednu socijalno ugroženu obitelj u Mostaru.

U slučaju Kate Šarić i njene borbe protiv nepravednog sustava Minores je javno istupao u ime nekolicine pojedinaca koji su odradili ogroman posao, ali se nisu htjeli previše medijski eksponirati. Ovo priopćenje upućujemo u ime tih ljudi.

Već smo u par navrata pokušavali dogovoriti otkup stana s novim kupcem kako bi obitelj Šarić mogla ostati u stanu, no pregovori su svaki put propadali zbog nejasnih i nerealnih uvjeta, koje je kupac postavljao pred nas, a s kojima mi nismo imali nikakve veze.

delozacija_saric_8

Konkretno se radi o demantiranju pojedinih novinara s kojima nismo povezani i koji su radili svoj posao.

Naš cilj nikad nije bila borba protiv konkretnih pojedinaca, nego borba za jednu obitelj koju je nepravedni sustav (zbog njihova neznanja i neupućenosti) prevario i iskoristio. Budući da je deložacija već najavljena za srijedu (15. lipnja 2016. godine) ovim putem želimo spriječiti nemile scene.

Još jednom javno apeliramo na kupca stana da prihvati našu ponudu i uzme novac koji je dao za stan. Budući da je novac već prikupljen, spremni smo otkupiti stan te platiti i sve njihove dodatne troškove.

Nama je jedini cilj da obitelj Šarić (bez obzira na sva razočarenja i mane) ostane u svom stanu. Druga strana već ima i naše kontakte i kontakt našeg odvjetnika koji je posredovao u cijelom slučaju i usrdno se nadamo da će nam što prije odgovoriti i prihvatiti našu ponudu, kako bi ova cijela priča napokon dobila sretan završetak. Nadamo se da će druga strana odgovoriti na naš poziv, priopćeno je iz Udruge Minores.

(www.jabuka.tv)2 komentara

  • Gdje je savjest ,prodana u bescjenje .
    Neki odvjetnici i suci nisu ljudi ,prepoznat ce se oni sami ,rade pod palicom nepravde?

  • Ovakve stvari ne treba kriti od javnosti,neka svi znaju u kakvom prljavom svijetu živimo.Moćnici kroje prava i sud.Podrška obitelji Šarić.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.