Delegacije SDA i HDZ BiH razgovarale o Izbornom zakonu BiH

Delegacije Stranke demokratske akcije (SDA) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ BiH), predvođene stranačkim liderima Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem, razgovarale su danas u Sarajevu o Izbornom zakonu BiH.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je nakon sastanka kazao novinarima da su dogovorili da nastave proces traženja rješenja. Dodao je da predstavnici stranaka koji su zaduženi za to razgovaraju o tome.

Vjerujem da ćemo napraviti jedan precizan plan kako da ove dvije stranke, nadam se do kraja idućeg tjedna, možemo ponuditi neka rješenja, kao jedan zajednički sadržatelj našeg rada, pa da onda eventualno uključimo sve druge koje treba uključiti da bi eventualno ovakav zakon dobio svoje promjene u Zastupničkom domu PSBiH, kazao je Čović.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je kazao da su zadali sebi rok od dvije sedmice da pokušaju neki okvir napraviti za rješenje implementacije odluka dvaju sudova, Suda u Strasbourgu i Ustavnog suda BiH.

Cijenimo da ima šanse da se postigne dogovor. Kada napravimo jedan orjentacioni okvir, tada ćemo uključiti  i koalicijske partnere – SBB i DF. Ja sam tako dogovorio s njihovim predsjednicima da prvo napravimo jedan okvir, dinamički plan. Zatim, ako uspijemo s njima postići dogovor, a mislim da ima šanse, onda bi to sve išlo dalje kroz proceduru unutar Parlamentarne skupštine, naveo je Izetbegović.

(Fena)


7 komentara

 • Ljudi,
  oni su dogovorili da će s optimizmom razmotriti budući mogući dogovor i uvjereni su da dogovor o potencijalnom dogovoru, za dogovor kojim je moguće postići možebitni dogovor o optimizmu u budućnosti i uključiti još i sejdu u taj potencijalni dogovor o dogovoru a Babin mali kažeda ima šanse da sejdo odustane biti sejdo i da to onda dogovaraju jer -HEBO TE DOGOVOR JE DOGOVOR.
  Živa ti Boga, pa šta je ovo i koga oni više guze?Ovdje se zaista ne zna ko koga taslači.
  Samo, narod je stalno donji.
  Pogledajte cijene hrane,goriva ,režija..ko u Austriji i Njemačkoj.
  UŽAS. Ali oni će dogovorit da dogovor bude potencijalna šansa za dogovor..Isuse Bože ima li te?

  13
 • Jeli se ovo SDA mladež prebacila na hrvatske portale. Jedan mandat može s lijanovićem i Jurišićem ne treba nam nitko. Ovaj mandat nema zvonkeca pa treba pritisak raditi. Neće biti vlasti dok se ne provedu odluke ustavnog suda u predmetu Ljubić i slučaju Mostar. Dotad uživajte. I pratite zvonkeca na pojedinim portalima. Lijan izašao, zvonkeca kao neki “pravednik” u naletu. Miriše nova alijansa

  2
  1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.