Definiranje prometno-prostorne strategije hrvatskih područja u F BiH

Na poziv predsjednika Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenka Ćosića, danas u Širokom Brijegu, održan je radni sastanak s predsjednicima Vlada Hercegovačko-neretvanske i Herceg-Bosanske Županije, Denisom Lasićem i Nedilljkom Rimcem, ministrom komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, Rudom Vidovićem, dekanom Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Ivanom Lovrićem, zastupnikom Zastupničkog doma Skupštine F BiH Predragom Kožulom, ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Županije Ivanom Topićem, te predsjednikom Savjeta prostornog plana Županije Miroslavom Ramljakom i šef Odsjeka za prostorno uređenje i graditeljstvo Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Županije Branko Širić.

Na radnom sastanku raspravljalo se o prometno-prostornom povezivanju područja Zapadnohercegovačke, Hercegovačko-neretvanske i Herceg-Bosanske Županije, te usklađivanju prometnih strategija navedenih županija.

U svrhu realiziranja navedenih ciljeva zaključeno je da se u roku od 30 dana organizira okrugli stol na temu prostornog uvezivanja ove tri županije, a za što će tehničke pripreme odraditi Građevinski fakultet Sveučilišta u Mostaru. Navedene tri županije, kao organizatori okruglog stola, pružit će financijsku potporu održavanju i realizaciji istog, dok je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Županije Zapadnohercegovačke koordinator ovog sastanaka.

Također je zaključeno kako će se na navedeni okrugli stol, koji će se održati u prostorijama Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, pozvati i predstavnici Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, odnosno županija Republike Hrvatske, koje graniče s prostorom navedenih triju županija.

Utvrđujući prometnu strategiju prostornog uređenja Zapadnohercegovačka, Hercegovačko-neretvanska i Herceg-Bosanska Županija usmjeravaju svoj prostorni razvitak i dugoročno određuju uređenje, korištenje i zaštitu svojih prostora. Usklađivanjem i utvrđivanjem prometno-prostornog povezivanja pruža se mogućnost kvalitetnog prostorno-razvojnog usmjerenja, čime se ujedno osiguravaju preduvjeti za gospodarski razvitak, te veća kvaliteta života na području navedenih županija.

(www.vladazzh.com)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.