Dečki, ovo ženama nisu komplimenti već uvrede! Shvatite već jednom!

Nije novost da su muškarci nespretni s riječima, pa često sve krene krivo. Ali, dečki, nemate li što pametno i lijepo za reći, radije šutite. To je upravo ono što žene pomisle kada čuju ovakve ‘komplimente’.

‘Ne izgledaš kao da ti je toliko godina’

Ovakva izjava djeluje zbunjujuće, a može biti i uvredljiva. Ako muškarac misli da žena izgleda kao 21-godišnjakinja, a u stvari ima 35 godina, onda je to krasno. Mislili li on da joj je 35, a njoj je tek 20-ak godina, to je već problem. Dakle, ovo je ‘trik izjava’.

‘Fino si popunjena’

U nekim sredinama i kulturama to može biti kompliment. Međutim, u većini slučajeva nije. Osim toga radi li se o njezinim ženskim oblinama tada to može biti poticajno. No, ukoliko ona posumnja kako on misli na njezin struk daljnji razgovor neće teći u pozitivnom svjetlu. Naravno, ako ga uopće bude bilo nakon takve izjave.

‘Imaš egzotičan nos’

Što bi to trebalo točno značiti? Da ima nos kao štakor? S obzirom da je mnogim ljudima nos bolna točka, čemu ga onda uopće komentirati kod drugih osoba?

‘Imaš oči kao krava’

Realno gledajući krave doista imaju krasne i krupne oči. Međutim, često tijekom svađe i u afektu se partnerici kaže da je krava što je u tom slučaju uvredljivo. Dakle, nije baš neki kompliment.

‘Premršava si’

Muškarci bi već jednom trebali shvatiti da se o ženskim kilogramima ne govori u bilo kojem smislu. Ovu izjavu žena neće shvatiti kao pohvalu već će steći dojam kako on misli da je bolesna.

‘Imaš frizuru kao pudlica’

Možda on uistinu misli kako su njezine lokne lijepe i možda ga je baš to privuklo, ali usporedba s psićem njoj nije nimalo privlačna ma koliko ti psići bili slatki.

‘Imaš jako lijepo lice’

A što je s ostatkom tijela? Kako ono izgleda? Žena će pomisliti kako mu se na njoj sviđa samo njezino lice. Stoga je puno pametnije reći samo: ‘Lijepa si.’

‘Podsjećaš na Madonnu’

Činjenica je da je ona uspješna i planetarno poznata. Ali budimo iskreni, ona baš i nije bila na vrhu ljestvica najljepših žena. Dakle, je li ovo kompliment ili uvreda? Najpametnije je kloniti se bilo kakvih usporedbi.

‘Je li to tvoja prava kosa?’

Mnoge su žene osjetljive, a ujedno i ponosne na svoju kosu. One koje priroda nije obdarila bujnom i gustom kosom posegnut će za umecima. Takvoj će ženi ovo pitanje samo dotaknuti bolnu točku. Žene s prirodnom kosom uvrijedit će se jer je posumnjao u njezinu ljepotu.

‘Sada izgledaš puno bolje’

Svako želi ostaviti dobar dojam kada susretne bivšeg partnera ili osobu s kojom je bila samo avantura u pitanju. Dakle, dovoljno je ženi reći samo: ‘Izgledaš odlično!’ (Magazin.hr) 

(wwww.jabuka.tv)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.