Death to 2020: Vrijedi li gledati?

Burna 2020. godina je iza nas.

Puno toga se lošeg događalo u njoj, zapravo previše.

Zbog brojnih događaja i negativnih stvari koje su se dogodile, ekipa s Netflixa je snimila film od 70 minuta na temu 2020. godine.

Godina je općenito gledano bila jako loša, shvatili su da bi bilo bolje da je oni predstave kao komediju.

Ekipa s portala Jabuka.tv se potrudila pogledati film kako bi na račun naših dojmova vi mogli procijeniti – Vrijedi li gledatiDeath to 2020“.

O čemu se radi?

Grupa poznatih glumaca predvođenih Samuelom L. Jacksonom, Hughom Grantom, Lisom Kudrow, glumit će znanstvenike i utjecajne osobe koje će na humorističan način dočaravati događaje iz 2020. godine dajući svoja mišljenja o određenim događajima.

Iza scenarija stoji poznati redatelj Charlie Brooker koji je kreator hit serije “Black Mirror“, zbog toga je prije svega ova komedija s dozom dokumentarnog sadržaja jako obećavala.

Plusevi

Već spomenuti glumci koji svoje uloge odlično odrađuju.

U filmu se ističu pogrešne procjene najuglednijih ljudi na svijetu, prije svega je na meti ismijavanja Donald Trump koji je napravio niz loših reakcija u vrijeme pandemije koronavirusa te dao odličan materijal za ovu komediju.

Minusi

Politika, politika, i još malo politike…

Serija se previše bazira na stvari koje su se događale u SAD-u, prije svega na izbore.

Prošlo je i previše otkad se narod u regiji ohladio od izbora u dalekom SAD-u i zbog toga prevelika pažnja tome u ovom filmu je za nas minus.

Početak filma obećava s ugodnim forama, ali s odmakom filma sve više se prebacuje tema na stvari koje nas ne zanimaju.

Fore postaju previše predvidljive i jednosmjerne – Od toga kako se novom predsjedniku Bidenu rugaju na račun njegovih godina, do toga što se Trumpu rugaju zbog njegovih besmislenih izjava i reakcija koje smo već vidjeli više puta po društvenim mrežama.

Još jedan problem je preveliko pridodavanje pažnje osobama koje su za nas nepoznate. Primjer: Vjerojatno ne znate tko je Kayleigh McEnany (u filmu su je nazvali Jeanetta Grace Susan)?

Riječ je o Trumpovoj neslužbenoj glasnogovornici. Glumi je Lisa Kudrow, a konstantno davanje pažnje njoj sve više nas udaljava od bezbroj drugih zanimljivih događaja koji su se zbili u 2020. godini.

I ne, nije problem samo što je nepoznata za nas, jer se odmah nakon nekoliko trenutaka shvati da je ta osoba poznata po pričanju besmislica i da vrlo brzo mijenja mišljenje i izjave oko bitnih stvari. Problem je to što će se do kraja filma barem 5 puta još pojaviti i već nakon prvog puta – znate kakva fora vas čeka svaki sljedeći put, a to jednostavno nije to.

Zaključak

Film ne vrijedi pogledati.

Ne samo da se radi o nebitnim stvarima – poput toga što su sve izjavljivali Trump i njegovi pomoćnici koje ste trebali do sada znati kako bi vam odmah na prvu moglo biti smiješno sve s čim se izruguju u filmu.

Čak i ono što nam je poznato, poput korona virusa, prođe ispod očekivanja zbog monotonosti fora.

S tim da je 2020. bila prebogata raznim događajima i problemima, očekivalo se puno više od ove dosadne priče o politici u SAD-u i nekoliko ne baš smiješnih fora o korona virusu.

Tenet: Vrijedi li gledati?

Ovdje možete pronaći preporuke za filmove i serije

Ocjena: 6

(www.jabuka.tv | K.A.)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.