Davor Šuker smijenio Štimca: Niko Kovač vodit će Hrvatsku!

S više od pola sata zakašnjenja pred okupljenim novinarima u hotelu Hilton predsjednik HNS-a, Davor Šuker, objavio je kako je Igor Štimac “bivši”, a Niko Kovač novi izbornik Hrvatske.

– Igor Štimac dugo je godina radio na projektu “vatrenih” i imao je maksimalnu pogrešku Hrvatskog nogometnog saveza. Zbog novonastalih događaja, loših rezultata i igara koje nisu bile na nivou hrvatske reprezentacije, Izvršni odbor odlučio je na moj prijedlog smijeniti Igora Štimca – rekao je Davor Šuker na konferenciji za novinare koja je kasnila više od sat i pol zbog zasjedanja Izvršnog odbora HNS-a.

– Niko Kovač novi je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i njegov ostanak na klupi neće biti uvjetovan odlaskom na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazil 2014. godine – kazao je Šuker.

Igor Štimac nakon utakmice protiv Škotske rekao je kako će ponuditi ostavku Šukeru jer smatra kako je to moralno.

– Nije nam bilo lako odlučiti, ne želim se vraćati u prošlost i odgovoriti na pitanje tko je bio za Igora Štimca. Teško nam je bilo, odgovoran sam i zato sam u pet ujutro u zračnoj luci najavio da moramo djelovati. Sve sam rekao. Jednoglasno smo odlučili da će Niko Kovač voditi Hrvatsku i to još nisam doživio. Preostaje nam mukotrpan rad, nadam se da će nas Niko odvesti na SP – dodaje Šuker. (24SATA.HR)
Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.