Davor Šuker dobio novi mandat na čelu HNS-a

Davor Šuker dobio je još jedan mandat na čelu Hrvatskoga nogometnoga saveza (HNS).

Na Izbornoj skupštini HNS-a Šuker je bio jedini kandidat te je izabran za predsjednika s 48 glasova za, jednim protiv i tri suzdržana. Prije glasovanja Skupštinu su napustili predstavnici Hajduka i Nogometnoga saveza splitsko-dalmatinske županije, jer nije izglasan njihov prijedlog za raspuštanjem Skupštine.

Skupština je sazvana po jednom poslovniku, a vodi se po drugom poslovniku. Stari poslovnik nije u skladu sa Zakonom o sportu, a sada ga na ovoj Skupštini žele promijeniti, zbog čega je ova Skupština nelegalna. Zbog toga tražimo raspuštanje ove Skupštine” kazao je Ivan Kos, predsjednik Uprave Hajduka.

Nekoliko dana uoči Izborne skupštine, Sportska inspekcija pokrenula je postupak protiv HNS-a. Sportska inspekcija navodno je to napravila po službenoj dužnosti na osnovi prijave koju je dobila, a po kojoj se očito sumnja da neke stvari u HNS-u nisu u skladu sa zakonom.

Nagađa se da je razlog postupka upravo bila neusklađenost statuta HNS-a s poslovnikom o radu Skupštine.

(Hina)


2 komentara

  • Damire Mišu prekrsti se vi ste sami sasadili sebe ,Hrvatska je reletivno mala ali u športu posebno nogometu vrlo moćna i neka nam uveseljava naš Hrvatski narod ,a vašim partizanim ističe rok trajanja ,zamisli se momče

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.