Davis Cup: Poznato šest sudionika završnice

Nakon subotnjih susreta Davis Cupa tenisača i poznato je šest sudionika završnice koja će se održati u Malagi od 22. do 27. studenoga, a za jedno od preostala dva mjesta kandidira i Hrvatska.

Hrvatska je u susretu 3. kola skupine A u Bologni svladala Argentinu sa 3-0 te tako turnir završila s dvije pobjede i jednim porazom.

Za drugo mjesto koje vodi u Malagu nedjeljni dvoboj Italije, koja je sa 2-0 već osigurala prolazak dalje, i Švedske, koja je na omjeru 1-1, ne smije završiti pobjedom Švedske od 3-0. Argentina je završila na posljednjem mjestu u skupini sa 0-3.

Nakon što su Borna Gojo i Borna Ćorić osigurali nedostižnu prednost od 2-0 pobjedama u pojedinačnim susretima.

Gojo je svladao Sebastiana Baeza sa 6-1, 3-6, 6-3, a Ćorić je nadigrao Francisca Cerundola sa 6-4, 7-6 (6), Nikola Mektić i Mate Pavić su u igri parova sa 6-2, 7-5 bili bolji od Maxima Gonzaleza i Horacija Zeballosa, javlja Hina.

U subotu je prolazak iz skupine B u Valenciji osigurala Kanada, iako je izgubila od Srbije sa 1-2. No, Kanađanima, koji su u svoja prva dva nastupa ostvarili pobjede protiv Južne Koreje i Španjolske, dovoljan je bio i jedan bod protiv Srbije za siguran prolazak.

Laslo Đere osigurao je Srbiji vodstvo od 1-0 pobjedom protiv Gabriela Dialoa 6-2, 6-2, no potom je Felix Auger-Aliassime nadigrao Miomira Kecmanovića sa 6-3, 6-3 i osigurao prolazak Kanade. Nakon toga je Kanada predala meč parova bez borbe.

I Kanada i Srbija su okončale nastup s omjerom pobjeda i poraza 2-1, Španjolska je na 1-1, a Južna Koreja na 0-2. No, Kanada je osigurala prolazak dalje, a pridružit će joj se Španjolska u slučaju bilo kakve pobjede protiv Južne Koreje u nedjelju. Srbija, pak, može proći dalje samo ako Južna Kreja, koja nema izgleda za prolazak, svlada Španjolsku.

U skupini D u Glasgowu Nizozemska i SAD su i prije međusobnog susreta u subotu osigurale prolazak s omjerom 2-0 u prva dva nastupa, dok su Velika Britanija i Kazahstan sa po 0-2 otpali.

Prvo mjesto osvojila je Nizozemska svladavši SAD sa 2-1. Tallon Griekspoor je nadigrao Tommyja Paula sa 7-5, 7-6 (3), potom je Botic van de Zandschulp bio bolji od Taylora Fritza sa 6-4, 7-6 (3), da bi poraz SAD-a ublažili Rajeev Ram i Jack Sock svladavši Wesleya Koolhofa i Matwea Middlekoopa sa 4-6, 7-6 (3), 6-4, javlja Hina.

Iz skupine C u Hamburgu plasman na završnicu osigurale su Njemačka i Australija koje imaju po dvije pobjede uoči međusobnog ogleda za prvo mjesto u nedjelju. U subotu je u susretu za treće mjesto u skupini Francuska svladala Belgiju sa 2-1. Francuska je tako okončala tjedan s omjerom 1-2, a Belgija sa 0-3.

Brkić i Bašić pomeli Meksikance za uvjerljiv prolazak BiH

(www.jabuka.tv | Foto: Mario Ćužić/HTS)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.