Darko Planinić naknadno pozvan u reprezentaciju

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović, koji se s momčadi nalazi na pripremama za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Svetom Martinu, objavio je u utorak da ne može računati na Leona Radoševića zbog ozljede, a ni na Justina Hamiltona.

Leon Radošević je ozlijedio skočni zglob u zadnjoj utakmici njemačkog prvenstva, ali nije poznato o koliko teškoj ozljedi se radi. Inače, ta se ozljeda kod njega ponavlja zadnjih nekoliko godina, svaki put kada je pozvan da nastupi za hrvatsku reprezentaciju, javlja Hina.

“Tijekom sutrašnjeg dana Radošević ima preglede kod dr. Bojanića i dr. Martinca na kojem će se utvrditi kakva je situacija, no nisam preveliki optimist po pitanju toga”, kazao je Petrović o Radoševićevoj ozljedi. Pritom je dodao da je poziv već upućen Darku Planiniću koji će se sutra priključiti treninizima u Sv. Martinu.

Otpao je i Justin Hamilton koji je dobio ugovor s NBA.

“Ono što me iznenadilo, naravno odlično za njega, da je Hamilton dobio višegodišnji ugovor s NBA-om, tako da do 7. srpnja, kada mu je potpis ugovora, mora biti potpuno zdrav, a kako ne bi riskirao veliki ugovor, ne možemo računati na njega za nadolazeći kvalifikacijski turnir za OI”, dodao je Petrović. Za sada nema informacija s kojim je to NBA klubom Hamilton potpisao ugovor, javlja Hina.

Hrvatska seniorska reprezentacija do 18. lipnja odrađuje pripreme u Sv. Martinu, a kvalifkacijski turnir za OI u Rio de Janieru igra se od 4. do 10. srpnja u Torinu. Hrvatska je u skupini s Italijom i Tunisom. Prve dvije reprezentacije iz skupine igrat će s dvije najbolje reprezentacije iz skupine u kojoj su Grčka, Iran i Meksiko. Samo pobjednik kvalifikacija ide na OI.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj: