Darjan Babić odstranjen s Federalne TV

SARAJEVO Darjan Babić više nije novinar Federalne televizije, odlučilo je udredništvo s Bakirom Hadžiomerovićem na čelu.

– Iako snimke kolege Babića i predsjednika Lagumdžije ništa sporno ne pokazuju i iako se na njima ne vidi nikakvo uređivanje ili utjecaj na novinara, odlučili smo udaljiti Babića na neko vrijeme s malih ekrana, rekao je Hadžiomerović Dnevnom avazu.

Kao razlog navodi pritisak iz ”stranih krugova”, ali nije želio otkriti o kome se radi.

– Radi pritisaka iz stranih krugova odlučili smo se na ovaj potez. Kolega Babić neće više pred kamere, ali će ostati naš djelatnik. Mi smo profesionalna tv-kuća i ne šutamo ljude tek tako. Imamo dovoljno posla i iza kamera, kojeg će kolega svjesno i profesionalno odraditi, rekao je.

Hadžiomerović je ponovio kako su on i njegova ekipa najprofesionalniji novinari u zemlji, a da su drugi samo ljubormorni na njih nijihov uspjeh te da su podložni medijskim i političkim smicalicama usmjerenih protiv FTV-a.

– Mi smo najprofesionalniji medij u zemlji, a pozivi na sudsko saslušanje koje smo dobili svi odreda samo je politička igra. Mi ne pozivamo na mržnju, mrze oni koji su presudili da moramo Džombiću (Alekdandar Džombić, premijer Republike Srpske, op. ur.) isplatiti 70 tisuća KM zbog nekakve boli, rekao je Hadžiomerović.

Dodao je kako mu je to smiješno i kako novac nije problem jer ”Federalna televizija ima dosta prijatelja koji će joj pomoći da se to plati”.

Žao mu je, kaže, što je u BiH toliko novinara koji sulušaju političare i pišu i govore ono što im se kaže. Dragu mu ju se druge strane, da on i njegove kolege nisu među njima.

[youtube id=”2ZTMgyrb2fs” width=”600″ height=”350″]

Do komentara Darjana Babića nije se moglo doći. Neslužbeno, poručio je kako mu je sve namjestio bivši prijatelj, koji ga već dulje vrijeme progoni s kamerom na različitim press-konferencijama.

Prema nekim izvorima Dnevnog avaza, Babić je navodno rekao da je zamolio Lagumdžiju da pričaju onako samo da bi ”dao materijala” bivšem prijatelju koji ga prati.

Podsjećamo, banjalučki Okružni sud presudio je kako FTV mora isplatiti oko 70 tisuća KM na ime nanošenja duševne boli entitetskom premijeru i dužnosnicima Vlasenice zbog priloga u magazinu 60 minuta i 2009. u kojem se navodi kako tim gradom vladaju kriminaloci i fašisti. Također, više djelatnika FTV-a pozvano je na saslušanje sa Županijskog suda u Sarajevu, a po zamolbi Okružnog tužiteljstva u Banja Luci radi davanja izjave zbog krivičnog djela izazivanja nacionoalne, rasne i vjerske mržnje i netrepeljivosti.

Poziv je upućen zbog priloga u Dnevniku Federalne televizije od 9. siječnja, emitiranom na Dan Republike Srpske.

Federalna televizija, u čiju je korist presudio RAK kada je u pitanju slučaj Lagumdžija-Babić jer oni ne reguliraju ono što se događa iza kamera, priopćila je kako su na udaru mračnih centara moći.

– Svoje pritiske i ucjene prema najutjecajnijem i najnezavisnijem mediju u Bosni i Hercegovini ostvaruju preko pravosudnih instanci koje drže pod kontrolom, poručeno je s Federalne televizije.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.