Darijo Srna postao sportski direktor Šahtara

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna postao je sportski direktor ukrajinskog Šahtara.

Srna je u klubu iz Donjecka, koji se vjerojatno još dugo vremena neće vratiti u svoj matični grad te igra u Harkivu, proveo 15 godina kao igrač, nastupivši u 536 utakmica, pri čemu je zabio 49 golova te je osvojio 26 gtrofeja (Kup UEFA-e, 10 naslova državnog prvaka, sedam naslova u Kupu i osam u superkupu).

Dugo godina bio je i kapetan momčadi.

Ova sezona biila je svojevrsni test za Darija u ulozi izvan terena. Svi smo bili zabrinuti, gledali smo kako će se snaći, no sve je odradio vrlo uspješno. Svi znamo da je riječ o klupskoj legendi i svi igrači ga strašno poštuju, a mladima je praktički idol. Njegova osobnost jako je važna za ovaj klub.

Odluka o imenovanju je opravdana njeogvim radom, utjecajem i pomoći koju je dao Šahtaru. Glavni zadatak mu je odsad biti uz momčad, sudjelovati u svim procesima, treninzima i operativnima, biti poveznica uprave, trenerskog kadra, igrača i predsjednika. To je jedan dio. Drugi dio je sudjelovanje u transferima igrača. Plus sudjelovanje i utjecaj na razvoj mladih, promatrati da li se mladi nogometaši razvijaju u skladu s timskim duhom i filozofijom kluba, rekao je generalni direktor Šahtara Sergei Palkin.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.