Darija Ramljak snimila pjesmu posvećenu djeci ubijenoj u Domovinskom ratu

Mlada pjevačica iz Hercegovine, Međugorka Darija Ramljak, javnosti poznata iz glazbenog natjecanja u hrvatskom “The Voice” izdaje singl pod nazivom “Trebam te moj dobri anđele”.

Priča o ovoj pjesmi je jako zanimljiva. Naime, pjesmu je napisao i uglazbio Širokobriježanin Franjo Kraljević prije više od 10 godina, te je poput vina stajala, sazrijevala i čekala priliku da dobije dostojan glas.

Anđeoski glas, anđeoskoj pjesmi, posvećenu anđelima.

Vrijedilo je!

Sve je počelo krajem 2020 godine. Mladi aktivisti su mjesecima podizali svijest o važnosti obilježavanja patnje hrvatskog naroda u BiH. Jedan dan je članica aktivista Marija Pinjuh nazvala Franju koji ima bogatu glazbenu prošlost i pitala ga pitanje koje već godinama visi u zraku.

Franjo, možeš li nam pomoći…? Voljeli bi imati jednu pjesmu koja bi bila posvećena našoj djeci ubijenoj u domovinskom ratu i njihovim najbližima, posebno posvećenu djeci Viteza, naših osam anđela, a također svima onima koji se prepoznaju u pjesmi ili pronađu nadu i utjehu u njoj.

Ta bi pjesma bila dar roditeljima i obiteljima djece da znaju da nisu sami, a još manje da su zaboravljeni.

Bez puno razmišljanja Franjo je rekao: 

Naravno, točnije, ja već imam pjesmu koju upravo namjeravamo snimiti Darija i ja, a mislim da tekst pjesme može utješiti one koji su neutješni zbog svih tragedija koje ste naveli i senzibilizirati mnoga druga srca…

Nakon tog razgovora Franjo je razgovarao s Darijom i pitao ju da li je ona također voljna pokloniti pjesmu djeci.
Darija je rekla da joj je čast te da će vrlo rado to učiniti. Dodala je da uz veliku čast ide i odgovornost te i trema za tako tešku i važnu temu.

Sve se posložilo.

Imamo Franju Kraljevića, imamo Dariju Ramljak, imamo predivnu pjesmu, a sada je vrijeme pronaći sponzora koji će prepoznati ovaj povijesni i kulturni projekt da bi se mogao snimiti audio zapis i video spot u vrhunskoj produkciji.

Odlazimo na vrata ureda Predsjednika Vlade Županije Zapadnohercegovačke sa spremnom demo snimkom pjesme koju je Darija otpjevala uz klavir.

Nakon preslušane pjesme Predsjednik Vlade gospodin Zdenko Ćosić izjavljuje.

Odličan izbor vokala, pjesma neopisiva, razlog tužan, ali jako važan i potreban za obilježiti i da se ostavi kao trajni trag za našu djecu. ŽZH će rado biti apsolutni sponzor.

Sve ono što nam je djelovalo kao san se krenulo ostvarivati.

Danas, pola godine od ideje imamo čast predsaviti vam singl Darije Ramljak. Pjesmu pod čarobnim nazivom “Trebam te moj dobri anđele” i video spot.

Aranžman za pjesmu maestralno je odradio zadranin Saša Miočić, s kojim Franjo surađuje dugi niz godina.

Ova pjesma je nada i utjeha svim roditeljima koji su ostali bez onog najvrijednijeg i najdražeg, bez svoje djece. Anđeli su dobili svoj glas, roditelji niste sami. Znamo za vašu bol i suosjećamo sa vama, primite ovaj naš dar od srca umjesto svih onih riječi utjehe koje ne znamo izgovoriti, poruka je mladih aktivista koji su uspjeli u svojoj namjeri i dobili pjesmu kakvu su tražili.

Želimo se posebno zahvaliti Dariji koja je iznijela najveći teret i koja je uz Franju prepoznala vrijednost ovog projekta.
Hvala ti Darija što si ovu pjesmu posvetila baš djeci i roditeljima.

Također se želimo zahvaliti i Predsjedniku Vlade Županije Zapadnohercegovačke gospodinu Zdenku Ćosiću i samoj Vladi ŽZH koji su bili bezrezervna podrška te nam pomogli da se sve ovo ostvari.

Naši anđeli su doista dobili glas.

Poslušajte ovu emotivnu pjesmu i probajte ne zaplakati.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

  • Kapa do poda ,sve super,tužna ali i ponosna pjesma,nek se neko sjetio naših palih anđela,trebalo je davno to odraditi..

  • Prekrasno što reći, kad institucije zakažu, kad na nepravdu i zločin šute jer su “njihovi zločini ispravni” trebamo svi koliko možemo dići glas. E ovo je pravo pokazivanje glasa.

  • ovo nije lijepo,meni je ovo uvreda za svu dijecu,djeca su njezna,razigrana,vesela i smrt nije kraj -postoji vjecni zivot u koji mi krscani bi trebali vjerovati!?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.