Danska: Zemlja s idealnim omjerom rada i slobodnoga vremena

Nedavno je proglašena zemlja u kojoj je omjer radnoga i slobodnoga vremena najbolji na svijetu.

Jednu zemlju na sjeveru Europe svako malo proglašava se idealnim mjestom za život, a nedavno je i proglašena zemljom u kojoj je omjer radnoga i slobodnoga vremena najbolji na svijetu – ta je zemlja: Danska.

Najnovije istraživanje objavljeno na portalu TotallyMoney pozabavilo se pitanjem koja zemlja nudi najbolji omjer slobodnoga i radnoga vremena, ali i zarade i sreće, a odgovor je Danska, nakon koje slijede i druge skandinavske zemlje.

Razina sreće najviša je kod Danaca koji dnevno u prosjeku na poslu provedu 6,6 sati, također, stanovnici zemlje Lego kocaka zadovoljni su i radnim uvjetima, zaradom, slobodnim vremenom …

Šveđani koji su se plasirali na drugo mjesto, također su prilično zadovoljni, a u prosjeku tjedno rade 3,5 sata više od Danaca, no godišnje imaju i tri praznika više.

Ipak, zemlja u kojoj radnici tjedno najmanje vremena provedu na poslu jest Nizozemska. Tamo radni tjedan traje samo 30,3 sati, ali “Tulipani” imaju tek devet državnih praznika, što je drugi najmanji broj od svih zemalja uključenih u istraživanje, prenosi Punkufer.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.