Daniela Škegro u Širokom Brijegu: Hercegovinu ništa neće slomiti!

U utorak je u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu predstavljena knjiga poezije “Moja Hercegovina” mostarske spisateljice i glazbenice Daniele Škegro.

Program predstavljanja vodila je širokobriješka kolumnistica Marija Ćeškić, a knjigu je predstavila spisateljica Marija Lovrić.

Marija Ćeškić zaželila je dobrodošlicu svima nazočnima te ih upoznala s autoricom iz Mostara, istaknuvši i simboliku događaja.

Simbolično, večeras je cijeli svijet pod maskama, nastojeći skriti pravoga sebe. Mi ćemo večeras ovdje biti ogoljela srca i lica, ujedinjeni ljubavlju prema svojoj zemlji, stini pradidovoj i zemlji Hercegovoj, rekla je Marija Ćeškić na početku programa, naglasivši važnost ovakvih događaja koji promiču ljepote Hercegovine, u vrijeme dok brojni napuštaju rodni zavičaj.

Marija Lovrić naglasila je da se ova knjiga odlikuje posebnom ljubavlju prema Hercegovini.

Daniela Škegro u ovoj zbirci donosi neiscrpnu ljubav prema rodnom kraju, prema domovini, suncu, kamenu i svemu što se rađa iz ovoga krša. Posebno je dojmljiv sami početak, kojim autorica potvrđuje najveću istinu. Sve možemo promijeniti, ali mjesto rođenja ne – to je naš jedinstveni matični broj, istaknula je Marija Lovrić.

Autorica Daniela Škegro na kraju se zahvalila svima, a Hercegovinu je opisala kao neiscrpan izvor motiva.

O Hercegovini se može svaki dan pričati i pisati, ali ipak je malo i ima se još štošta za reći, rekla je Daniela Škegro, dodajući da je Hercegovina uvijek opstajala i da je neće slomiti ni današnja situacija i iseljavanje.

Večer su izvedbama dodatno obogatili članovi KUD-a Mokro, pod vodstvom Ane Ćeškić, a stihove iz ove knjige čitala je Nikolina Ćeškić, članica navedenoga društva.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.