“Dani Kočerina”: U Širokom Brijegu otvoren 39. Petrovdanski malonogometni turnir

U četvrtak, 15. lipnja, na Kočerinu je otvoren 39. Petrovdanski malonogometni turnir. Turnir se održava u sklopu tradicionalne manifestacije “Dani Kočerina”.

Organizatori ovogodišnje manifestacije su MZ Kočerin, HKUD “Kočerin” i HŠKU “Viganj”.
Kulturno-zabavna i sportska manifestacija “Dani Kočerina” održava se u sklopu cjelogodišnje manifestacije “Briješka zvona 2017.

Malonogometni turnir, a samim tim i manifestaciju “Dani Kočerina” prigodnim riječima otvorio je župnik župe Kočerin fra Mario Knezović koji je sazvao blagoslov na sudionike i poručio da ovo bude festival sporta i prijateljstva. Tijekom večeri otvaranja malonogometnoga turnira i manifestacije odigrane su četiri utakmice 39. tradicionalnoga malonogometnoga Petrovdanskoga turnira, najstarijega turnira u regiji.

Nagradni fond turnira ove godine iznosi 10.000 KM, a za prva četiri mjesta koja nose nagradu borit će se 41 ekipa. Ovogodišnja novost je natjecanje za djecu, od 2004. godišta i mlađe kandidate.

Rezultati prvoga dana turnira (15. lipanj):
Termin – MNK Sicos – 9-8 (penali)
MZ Ružići – Super grill Vinjani – 3:4
Pekarna Vilson – Kavana AG Drinovci – 2:8
Polog – Ljubotići 2 – 7-1

U sklopu manifestacije “Dani Kočerina” i ove godine će biti održana večer folklora, ali i bogat glazbeni program na sami blagdan svetih Petra i Pavla, zaštitnika župe Kočerin.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.