Danas predstava “Judita” u kinu “Borak”

U nedjelju 27. svibnja u kinu “Borak” u 19.30 sati Frama Posušje će odigrati predstavu “Judita” autora Mire Gavrana, svjetski poznatoga hrvatskog teatrologa, uz dramatizaciju prof. Anele Križanac.

Djela Mire Gavrana prevođena su na više od 40 svjetskih jezika, a njegove su drame postavljane na svim kontinentima.

“Judita” je prvi roman Gavranove biblijske trilogije, uz “Krstitelja” i “Poncija Pilata”. Judita” je kompleksan dramski komad koji publiku izaziva nizom tema izmjenjujući ih prilično dinamično na sceni, otvarajući pritom uvijek novi element psihologije ljudskog ponašanja i zamršenosti međuljudskih odnosa, pokušaja manipulacije statutarno snažnijih nad slabijima…

Kruta, bezosjećajna volja za moći političkih moćnika koja se lomi preko leđa malog čovjeka u ovoj je drami sučeljena s osjećajnosti dvoje ljudi, Holoferna i Judite, čije se društvene uloge egzistencijalno sukobljavaju.

Ova je drevna biblijska knjiga bila oživljena perom oca hrvatske književnosti Marka Marulića, a u naše vrijeme aktualizirana spisateljskim umijećem Mire Gavrana te trudom posuških framaša postavljena na kazališne daske kino “Borak”, u nedjelju u 19.30, stoji u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.