Danas odluka o podnošenju tužbe protiv Srbije

U Sarajevu će danas, pod pokroviteljstvom bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, biti održano savjetovanje o podnošenju zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu.

Kako je ranije najavljeno, Izetbegović bi trebao priopćiti hoće li zahtjev biti podnesen ili ne.

Savjetovanju, koje se održava u organizaciji Fondacije “Pravda za BiH” i Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava, prisustvovat će veliki broj stručnjaka iz područja prava, dužnosnika iz institucija BiH i nevladinih organizacija.

Prisustvo skupu u sarajevskoj Vijećnici moguće je samo uz pozivnicu.

Uoči ovog skupa jučer je u zgradi Predsjedništva BiH održan sastanak Izetbegovića s pravnim stručnjacima koji su u proteklom razdoblju radili na podnošenju zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije.

Nakon petosatnog sastanka, Izetbegović nije želio dati izjavu za medije.

Ovaj sastanak i postupke određenog broja bošnjačkih političara predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma parlamenta BiH Mladen Bosić ranije su ocijenili kao opasnost od urušavanja ustavno-pravnog poretka BiH, a sve na štetu interesa Republike Srpske i srpskog naroda u BiH.

“Vrlo je jasno da u ime BiH odluke mogu donositi samo institucije BiH, a ne nikakve paralelne institucije”, konstatirao je Ivanić.

On je istaknuo da je “stanje zabrinjavajuće”, tim prije jer je nelegalno i antiustavno djelovanje i paralelnih institucija u nevladinom sektoru koji je pod kontrolom bošnjačkih struktura u Sarajevu.

Rok za podnošenje zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije istječe 26. veljače.

Današnje savjetovanje počinje u 15.00 sati u prostorijama Vijećnice.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Mislim da se odluka zna..Ništa od tužbe.Sada Bakir mora skontati priču kako izaći iz svega ovoga a da te narod tvoj ne kazni na izborima.Da su u pitanju RH-ka i hrvati tužba bi prošla glatko,jednoglasno,bilo bi sve to u medijima sa osmjehom itd.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.