Dan Ljubuškog obilježit će se kroz 12 dana manifestacija i događaja

Dan grada Ljubuškog obilježit će se zanimljivim kulturno sportskim programom i Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Ljubuškog.

Cijela manifestacija obilježavanja ovog važnog dana za Ljubuški trajat će od 8. do 20. veljače.

Tako će se u srijedu 8. veljače predstaviti godišnjak ‘Bilig’ kojeg objavljuje Udruga Hercegovačka kulturna baština – bilig’. Također predstavit će se i knjiga ”Jezično blago ljubuškog kraja – rječnik zavičajnog govora”, autora Ante Čuvala.

U četvrtak 9. veljače organizirat će se zajednička izložba fotografija ‘Svjetlo života’ autora Ivana Tomića – Care i Đine Spajića. U nedjelju 12. veljače svečano će se proglasiti sportaši godine, za 2022. godine.

Također, u četvrtak 16. veljače predstavit će se knjiga ”i suci su samo ljudi” autora Gorana Paradžika. Glazbena škola Ljubuški u petak će održati koncert ”Posvećeno mome gradu”.

Dok je za subotu 18. veljače planirano svečano obilježavanje Dana boraca, polaganje vijenaca, sveta misa za poginule hrvatske branitelje, te izložba ratnih fotografija iz Domovinskog rata.

U nedjelju 19. veljače svečano će se otvoriti gradska galerija u kojoj će biti organizirana izložba slika ”Ljubuški obojen bojama ljubavi i sjete” akademskog slikara Hame Ibrulja.

U konačnici obilježavanje Dana Ljubuškog bit će završeno 20. veljače Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Ljubuškog.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • A, a, da je ono moglo bolje u nas, jeste, mi ćemo uvesti obilježavanje godišnjice probijanja radova na kružnom, neplaćanje svim privatnim firmama od kojih nabavljamo stvari, i ne klanje manje jagnjadi od 25kg.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.