Dan bez automobila i u Mostaru, za promet se zatvaraju ulice

Od 15. do 22.09. u Europi se svake godine obilježava tjedan mobilnosti, a vrhunac predstavlja Dan bez automobila. Glavni je cilj Europskog dana bez automobila jačati svijest javnosti o onečišćenju uzrokovanom nepromišljenom uporabom automobila, te korištenje alternativnih prijevoznih sredstava poput javnog prijevoza, bicikala ili pješačenje.

Ovdje je riječ o inicijativi Europske unije kojom se promiče održiv prijevoz u gradovima, te podiže svijest građana o koristi za okoliš, zdravlje i kvalitetu života.

Ovaj dan će se obilježiti i u Mostaru kada će za promet biti zatvorene dvije ulice. Radi se o ulicama Adema Buća (od raskrižja sa ulicom Rade Bitange do Gradske uprave), te kralja Zvonimira (od križanja sa Zagrebačkom ulicom do križanja sa ulicom kralja Tvrtka, odnosno do Đačkog doma).

Promet će u pomenutim ulicama biti zatvoren u četvrtak 22.09. od 18 do 21 sat, a regulaciju prometa će vršiti službenici policije.

Treba napomenuti da se Dan bez automobila na ovaj način obilježava po prvi put u Mostaru, dok je prošle godine obilježen podjelom promo materijala na gradskim ulicama. 2010. godine Dan bez automobila u gradu na Neretvi su obilježili Sportsko ekološki klub “Zelena glava”, te Centar za životnu sredinu iz Banja Luke.

Obilježavanje Dana bez automobila provode Sportsko ekološki klub “Zelena glava” iz Mostara uz nacionalne koordinatore za BiH Centar za životnu sredinu iz Banja Luke, te partnere Biciklistički klub “Mostar”. Dan bez automobila u Mostaru su podržali Grad Mostar i Policijska uprava Mostar.

Ovim putem se pozivaju građani Mostara i okoline da se pridruže ovoj akciji na biciklima ili pješačenjem kako bi ovaj dan bio dostojno obilježen.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.