DAMconf: U Zagrebu se govori o umjetnoj inteligenciji

Dva chatbota ulaze u bar – početak vica ili kraj superiornosti ljudske rase?

Sredinom 2017. Facebook je upario 2 chatbota u razgovor. Nakon što su počeli komunicirati vlastitim jezikom, eksperiment je završen. Googleov AI za prevođenje razvio je vlastiti unutarnji jezik. U drugom eksperimentu roboti su naučili međusobno komunicirati kako bi dobili nagradu za uspješno izvršavanje zadataka.

Skynet….connecting?

Napredak u tehnologiji donosi nam lagodniju svakodnevicu. No, pod koju cijenu? Elon Musk, suosnivač, CEO i produkt arhitekt u Tesli glasno upozorava na opasnost koju super inteligentni AI predstavljaju ljudskoj rasi. S druge strane, Bill Gates objašnjava kako nema mjesta panici. S njime se slažu i drugi tech lideri, kao Mark Zuckerberg (Facebook) i John Giannandrea (Google).

Chatbotovi u regiji

U našu regiju chatbotovi su ušli na velika vrata. Addiko Banka u suradnji s Viberom predstavila je jesenos Chat banking, uslugu putem koje je moguće plaćanje tekstualnim porukama u Viber aplikaciji. A chatbotovi se koriste i u promotivnim kampanjama, kao npr. u MasterCard chatbot nagradnoj igri.

Za ili protiv umjetne inteligencije?

Umjetna inteligencija je već ovdje, na to utjecati ne možemo. Ipak, što vi mislite o budućnosti? Vidite li je kao Elon Musk ili se priklanjate optimističnom stavu Billa Gatesa?

Dođite na DAMconf, poslušajte što o tome misle naši panelisti, a možete i sudjelovati u raspravi. DAMconf se održava u četvrtak 16. studenoga u Zagrebu (City Plaza), a kotizacije možete kupiti na web stranici www.damconf.com.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.