Dalmatinci po gume dolaze u Široki Brijeg

Iako se cijene automobilskih guma ne razlikuju puno u Hrvatskoj i BiH, Dalmatincima se i dalje isplati doći u Hercegovinu po nove gume za svoje limene ljubimce, a uz to i gorivo im je jeftinije u BiH nego u Hrvatskoj tako da uz malo avanture hercegovačkim cestama uštede i nešto kuna u džepovima.

Kako piše Dalmacija News, dok Hrvatska nije postala članica Europske unije, vozačima se isplatilo po nove gume ići čak i u Sloveniju, no ulaskom Hrvatske u EU cijene su se donekle izjednačile, ali Dalmatinci i dalje odlaze u Hercegovinu.

Kolege iz Splita u jednoj vulkanizerskoj radnji u Širokom Brijegu zamijetili su nekoliko automobila s hrvatskim registracijskim oznakama, točnije iz Splitsko-dalmatinske županije.

”Pa i nije neka značajna ušteda, ali opet ispadne malo jeftinije. Kad sam već ovdje napunit ću pun rezervoar dizela i tako uštediti 50-ak kuna. Ovo danas mi je više bilo zbog puta, da se malo maknem od doma”, izjavio je Teo iz Podstrane za portal Dalmacija News.

Sugovornik je novinara upoznao sa cijenama, dimenzijama i markama gume. Naveo je primjer ekonomski prihvatljive marke ”Sepmerit” koja pripada srednjoj klasi. Na dimenzijama 175/65/R14 gumu zajedno s uslugom montaže platit ćete 94,46 KM što je oko 354 kune, a sve četiri s montažom i uključenim PDV-om oko 1.416 kuna.

U većini vulkanizerskih radnji u Splitu cijena četiriju guma s montažom u prosjeku je skuplja za svega par stotina kuna, no novinar napominje da je kupnja guma putem interneta zbog akcija znatno isplativija od odlaska u Hercegovinu.

No, izgleda da neki Dalmatinci i dalje imaju tradiciju odlaska po gume, a i neke ostale potrepštine, u Hercegovinu.

(www.jabuka.tv)


18 komentara

 • pa mogao bi ovaj portal ali i bilo koji drugi na našim prostorima se malo više pozabaviti promicanju naših malih firmica ili obrta,a ne čekati da vam neko plati reklamu iz čista mira a tako bi i privukli malo više korisnika marketinških usluga kroz medije,evvo ja kao obrtnik bi volio kad bi koja medijska kuća poslala na adresu ili ponudila program reklamiranja kroz medije koji je prihvatljiv za sve,na takav način bi građani dobili informacija i kvalitete na višoj razini,a to je na korist svima

 • Svaki peti hercegovac prijavljen u Hrvatskoj,ilegalno naravno,kradete dječije doplatke,vojne mirovine itd. i još sjedite za računalom i lajete na ljude koji su došli da pošteno kupe i pošteno plate,ma fuuuuj primitivčine,zatucani beskičmenjaci.Manite se računala,ne liječi frustracije,na vašu žalost.

  1
  1
  • Veliki Hrvati sa duplim drzavljanstvima,dobro je njima rat dosa. Znan ih ja puno ,al ljudi to je kompleks. Prvo su gospu izmislili,pa onda tzv republiku herceg bosnu,sta je trece. Kazu pripojenje…hajaha,pa ko bi sa vama. Ajdete vi u Sarajevo,tamo je vas grad.

 • Nema bezobrazniji hrvata od onih iz popova polja. Ovi iz zapadne ercegovine su za njih teški amateri. Zap. Hercegovci vole ustaštvo itd, ali će ti pomoći učiniti uslugu, ako je nešto obećo ispuniti itd. Svaka čast. Ali hrvati iz popova polja u istočnoj hercegovini Stolac, Ravno, Trebimlja, Turkovići, Orahov Dol, itd (osim časnih pojedinaca) su pokvareni licemjerni bezobrazni divlji do maksimuma. Sve bi oni učinili, gazili iskorištavali svakoga do maksimuma sa svime što mogu i stignu samo da oni profitiraju i samo da njima bude dobro.

 • Pa moji Hrvati šta vam ?
  Šta je bilo prije 70 godina vi se ispravljate i šta ko prima,da nema pravo ne bi ni primao ?
  Kako ono kaže se neka i gori našeg vuka!
  Ma svi ste dobrodošli u Široki isto ko i mi kod vas.

 • Pa moji Hrvati šta vam je ?
  Šta je bilo prije 70 godina vi se ispravljate i šta ko prima,da nema pravo ne bi ni primao ?
  Kako ono kaže se neka i gori našeg vuka!
  Ma svi ste dobrodošli u Široki isto ko i mi kod vas.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.