Dalić prihvatio status vrsnog trenera HOO-a, a plaću će davati u humanitarne svrhe

Izmjenom i dopunom Financijskog plana za 2020. godinu, Hrvatski olimpijski odbor (HOO) će u prihodovnoj stavci imati oko 43 milijuna kuna manje u odnosu na planirani proračun od 193,9 milijuna pa prijedlog novog proračuna iznosi 150,9 milijuna kuna.

Pritom se ukupno planirani prihod iz državnog proračuna umanjuje za 37,2 milijuna kuna, a u kriznoj korekciji financija za sport, nacionalnim sportskim savezima umanjuju se sredstva redovnih programa za 27,4 milijuna kuna.

Sukladno tome, smanjuju se i ovogodišnja sredstva za olimpijske programe – OI Tokio 2020. (za 37 posto) i ZOI Peking 2022. (za 16 posto). U razdoblju od 1. siječnja do 31. svibnja HOO je uprihodio 58,4 milijuna kuna ili 30 posto planiranih sredstava za ovu godinu, odlučeno je na 40. sjednici Vijeća HOO-a u Zagrebu.

Hrvatski nogometni savez predložio je uvrštenje u Program (od 1. srpnja 2020.) muškog seniorskog izbornika Zlatka Dalića sa statusom vrsnog trenera (mjesečni iznos 15.000 kuna bruto). Budući da se Dalić početkom godine odrekao te mogućnosti, smatrajući da ima onih kojima je to potrebnije, i u drugom je HNS-ovu pokušaju ostao dosljedan sebi, javlja HRT.

Prihvatio je nominaciju matičnog saveza uz uvjet da se njemu namijenjeni iznos preusmjeri potrebitima, drugim riječima – u humanitarne svrhe. Od istog datuma članovi Vijeća jednoglasno su prihvatili prijedloge o uvrštenju Marka Šumana (trener najboljeg hrvatskog skijaša Filipa Zubčića), također u skupinu vrsnih trenera, te izbornika hrvatske atletske reprezentacije Mladena Katalinića u kategoriju trenera za razvoj pojedinog sporta.

Hrvatski badmintonski savez dobio je pozitivno mišljenje za domaćinstvo listopadskog EP-a za veterane u Zadru, a Hrvatski streljački savez za niz svjetskih kupova (2022., 2023. i 2024.) te juniorski SP 2024. u Osijeku, kao i Hrvatski kuglački savez za trostruki (dobno gledano) SP u Varaždinu 2025. godine.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.