Dalić: Nakon velikih riječi i euforije poslije Rusije, mi gotovo ništa nismo nakon toga napravili

Silna obećanja u Hrvatskoj najčešće ne znače previše, a izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić otvoreno je progovorio o tome…

Kada se hrvatska nogometna reprezentacija vratila sa srebrom oko vrata iz Rusije, prema dobrom starom hrvatskom običaju svima su bila puna usta obećanja. Politika u takvim trenucima uvijek vidi priliku za napumpavanje rejtinga obećanjima koja niti ne misli izvršiti.

Zlatko Dalić tako je u utorak na konferenciji Sva lica sporta rekao bolnu istinu.

Nakon velikih riječi i euforije poslije osvajanja drugog mjesta na svijetu, mi gotovo ništa nismo ostvarili nakon toga, jer ne samo što nismo ni blizu izgradnje nacionalnog stadiona nego danas brojni turisti na zagrebačkom Adventu nigdje ne mogu kupiti prepoznatljivi kockasti dres, prenosi Hina.

Isto tako sukladno nekoj velikoj pobjedi Dinama ili njegovom uspjehu u Europi, pokrene se pitanje izgradnje stadiona, ali koliko god jedan dan vlada optimizam, toliko nakon toga dođe povratak u realnost. To je priča koja se priča već previše godina, a maksimirsko ruglo stoji takvo kakvo je.

Maksimirski stadion je još daleko od izgradnje i prije ćemo u Zagrebu dobiti nove bazene u Španskom, Dubravi i Šalati nego što će početi izgradnja stadiona u Maksimiru, jer svi bazeni imaju sređenu dokumentaciju i u završnoj su fazi ugovori o izvođačima radova, istaknula je predsjednica uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša protiv je izgradnje bilo kakvog nacionalnog stadiona jer je pobornik ideje da reprezentacija mora igrati po cijeloj Hrvatskoj i da umjesto nacionalnog stadiona treba izgraditi normalan pošten stadion, piše Sportnet.rtl.hr.

Zanimljivo, skoro baš uvijek kada se ostvare veliki rezultati i bilo kakav i bilo gdje organiziran doček, povuče za sobom političku svitu koja se razbacuje obećanjima, a kasnije je priča ipak drugačija. Zato se ne treba nimalo čuditi kada sportaši ne žele takve govornike i djelatnike pokraj sebe u trenucima slavlja.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • KOTO NIJE PADA SA PIJEDESTALA I DIZA SE!! KODA JE TO PONIZENJE!! MA VI STE OSTVARILI „ ONO NESTO“ SA HRVACKOM REPREZENTACIJOM, STO DOSAD NIKO NIJE!!PRIJE DVAJES GODINA SMO BILI BRONCANI, LANI SREBRENI, ZA DVAJES GODINA ZLATNI!! ONI HRVACKI ZANOS!! TO SE NEMERE ZABORAVIT!!

    2
    1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.