Dalić govorio o Petkoviću i mladom Hercegovcu

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom su dvije pripremne utakmice. Vatreni idu u Katar, a na turniru igraju protiv Slovenije 26. ožujka i Bugarske 29. ožujka.

Vatreni su se u ponedjeljak okupili u Zagrebu, a izbornik Zlatko Dalić je najavio put u Katar.

Dalić je otkrio da su zbog ozljeda otpali Šime Vrsaljko Marcelo Brozović. Umjesto njih će uskočiti Mile Škorić i Nikola Moro.

Igrat ćemo s trojicom u obranu u obje utakmice, isprobat ćemo taj sustav da imamo još jedan taktički dodatak. Imat ćemo dvije dobre utakmice jer su protivnici kvalitetni. Poradit ćemo na zajedništvu reprezentacije, započeo je Dalić pa dodao:

Veselim se ovom okupljanju i utakmicama jer reprezentacija je zajedno nakon četiri mjeseca. Otpali su Brozović i Vrsaljko zbog ozljeda mišića, obojica su ostali u klubovima na rehabilitaciji. Zato smo aktivirali pretpozive Škoriću i Mori.

Dalić aktivirao pretpozive dvojici reprezentativaca

”Nemamo boljeg napadača od Petkovića u pravoj formi”

Brunu Petkovića ne želim otpisati i nisam ga otpisao. Želim ga onakvog kakav je bio u kvalifikacijama. To je za sve nas dobro i ja njega čekam. Želim da se vrati u formu, naglašavam u poziciji napadača jer ga ja tamo vidim.

Nadam se da će se vratiti i da će do lipnja biti pravi i da shvati moju poruku da ovo kako sad igra nije na nivou i da može puno, puno bolje. Mi nemamo kompletnijeg i boljeg napadača od Brune Petkovića u pravoj formi. Nije otpisan i želim ga u reprezentaciji.

Hercegovac Josip Šutalo ostao bez poziva

Što se Šutala tiče, rekao sam da pratimo sve igrače mlade, pa tako i njega. Trenutačno je u mladoj reprezentaciji, treba njima i nema žurbe. Neka samo nastavi ovako igrati i dobit će priliku, tu nema straha, ali sve u svoje vrijeme, ističe Dalić.

Dalić objavio popis i najavio novi sustav

Tko će braniti na turniru?

Jednu utakmicu će braniti Livaković, a jednu Ivušić. To je plan. Grbića nema pravo pozivati od lipnja ako neće braniti. Vratar nije u pravom stanju ako ne brani. Nemamo razloga strahovati, Livaković dobro brani, Ivušić također, a dolaze i mlađi. Tu je i Lovre Kalinić, koji je dobar u Hajduku, otkriva Dalić.

O sastavu na Svjetskom prvenstvu

Uvijek se dogodi nešto što nismo predvidjeli, otpali su Brozović i Vrsaljko. Pratimo i ostale, pogotovo iz mlade vrste, sigurno će netko od njih doći u konkurenciju, u prvom redu mislim na Stanišića i Sučića, koji su već bili s nama.

Tu je i Šutalo, ali sve u svoje vrijeme. Imamo osnovu ekipe, imamo širinu jer je svaka pozicija popunjena s po dva-tri igrača. Imamo spoj iskustva i mladosti, novi daju energiju, ali bez iskusnijih neće ići. Ne žurimo sa završnim zaključcima, dat ćemo šansu svima. A mlade pratimo i imaju šansu uskočiti dobrim nastupima, rekao je hrvatski izbornik.

(www.jabuka.tv | Foto: Davorin Visnjic/Pixsell)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.