Dalibor Milas predstavit će knjigu u Mostaru, Ljubuškom i Posušju

Predstavljanje knjige ”Hijene ga nisu dirale”, autora Dalibora Milasa, održat će se za početak u Mostaru, Ljubuškom i Posušju.

”Hijene ga nisu dirale” knjiga je u kojoj su sadržani pronicljivi, jezgroviti i duboki zapisi o Bogu i o čovjeku te na poseban način o BiH društvu. Riječ je o zbirci eseja i promišljanja koja su podijeljena u dva dijela.

U prvom dijelu govori se o Bogu, otvaraju se pitanja samog pojma Boga i božanstva, ateizma i mitologije, Isusa i svega onoga što je u evanđeljima zapisano o Njemu.

U drugom poglavlju autor iz svoje perspektive progovara o čovjeku i općenito o ljudima: o fenomenima koji, još uvijek, „provociraju“ društvo u cijeloj regiji. Ovo djelo na jedan zanimljiv način otvara raspravu o tematiziranju Boga i čovjeka u suvremenom društvu.

Autor ove knjige, Dalibor Milas, dokazao je kako drži neslužbenu titulu hercegovačkog ”enfant terriblea”. Svećenik koji je na svojim susretima u Mostaru okupljao brojne studente kod kojih uživa ”kultni status”, koji javno progovara o problemima unutar svake strukture i u svojoj knjizi preispituje vlastite sumnje, svakodnevno se okrećući prema vječnom. Misao vodilja ove knjige je potraga za odgovorima na pitanja o mjestu Boga u čovjekovu životu.

Predstavljanje knjige ”Hijene ga nisu dirale” održat će se u tri hercegovačka grada:

Mostar: 19. ožujka (četvrtak), u 20:00, u Mepas Mall-u (dvorana “Princess”, šesti kat).
Uz autora, o knjizi će govoriti: prof. dr. sc. Mile Lasić, fra Željko Barbarić i Ilko Barbarić.

Ljubuški: 21. ožujka (subota), u 19:00, u Caffe Gallery Kerametal.
Uz autora, o knjizi će govoriti: prof. dr. sc. Mile Lasić, fra Robert Jolić i Marija Herceg.

Posušje: 24. ožujka (utorak), u 19:00.
Uz autora, o knjizi će govoriti: fra Robert Jolić i sociolog Ivan Vukoja.

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.