Dalaj Lama: Europa pripada Europljanima, izbjeglice se trebaju vratiti kući

Europa pripada Europljanima, rekao je ove srijede u Švedskoj tibetanski duhovni vođa Dalaj Lama, a izbjeglicama je poručio kako bi se trebale vratiti u svoje države kako bi ih ponovno izgradile, piše Business Times.

Tibetanski vođa, kojega štuju milijuni budista diljem svijeta, ovom je tvrdnjom šokirao svjetsku javnost na konferenciji održanoj u švedskom gradu Malmöu, utočištu mnogih izbjeglica, tri dana nakon parlamentarnih izbora u ovoj zemlji.

I sam izbjeglica, Dalaj Lama poručio je Europi da jasno kaže izbjeglicama kako trebaju raditi na osnaživanju svojih država.

Dobitnik Nobelove nagrade za mir 1989. godine izjavio je još kako je Europa “moralno odgovorna” za pomoć “izbjeglicama koje se uistinu suočavaju s opasnošću po život”.

Primite ih, pomozite im, obrazujte ih… no u konačnici, oni bi morali razvijati svoje države, rekao je osamdesettrogodišnji Tibetanac koji je i sam u izbjeglištvu od 1959. godine kad je pobjegao u Indiju bojeći se za svoj život nakon kineskog gušenja ustanka u njegovoj domovini.

Primite ih, pomozite im, obrazujte ih… no u konačnici, oni bi morali razvijati svoje države.

Mislim da Europa pripada Europljanima, izjavio je dodajući kako bi morali jasno kazati izbjeglicama da bi oni u konačnici trebali ponovo graditi države iz kojih dolaze.

Dalaj Lama u Švedsku je došao u okviru svoga posjeta Europi, a tijekom tjedna posjetit će još Nizozemsku, Njemačku i Švicarsku, piše Tibetan Journal, prenosi Index.hr.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Kakva razlika između njega i pape… ovaj drugi uvjerava da svaka župa treba primiti po jednu migrantsku obitelj (kako primiti obitelji kad su 70% migranata muškarci samci 20-35 godina to valjda Franjo samo zna).

    Možda bi se trebalo preobratit na budizam, ako imaju ovako mudre vođe.

    1
    1
  • Europa nije još ni izbliza svjesna tko je došao u njezinu kuću.Europa nikakvo dobro ne može očekivati od onih koji u sebi ne nose pravu sliku čovjeka nego izobličeno lice protivnika Božjih.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.