Daju 1.170 eura svakom punoljetnom stanovniku – Jabuka.tv

Daju 1.170 eura svakom punoljetnom stanovniku

Hong Kong je obećao da će svakom punoljetnom stanovniku dati 1.170 eura kako bi im olakšali ekonomske poteškoće izazvane epidemijom koronavirusa i demonstracijama.

Ove subvencije su samo jedna u nizu hitnih mjera predstavljenih nakon rasprave o budžetu u srijedu, piše The Independent.

Oko sedam milijuna ljudi će dobiti ovaj novčani iznos.

Ekonomija Hong Konga je suočena s velikim izazovom ove godine. Nakon pažljivog razmatranja, odlučio sam da damo svakom punoljetnom stanovniku Hong Konga 10.000 hongkonških dolara (1.170 eura) kako bi s jedne strane unaprijedili lokalnu potrošnju, a s druge strane olakšali ekonomske poteškoće stanovnicima, kazao je ministar financija Paul Chen.

Hong Kong je već osnovao fond za pomoć, za podjelu novčanih sredstava za tvrtke i sektore na koje je Covid-19 imao negativan utjecaj.

Javni život u ovoj regiji teško je pogođen epidemijom virusa, koji je od 25. siječnja zarazio 81 osobu, a dvoje je preminulo.

Restorani i javni prostori, poput knjižnica, muzeja i sportskih centara, zatvoreni su do daljnjeg, dok je turizam između Kine i Hong Konga također pretrpio zbog ograničenja putovanja.

Epidemija koronavirusa je uslijedila nakon višemjesečnih nasilnih demonstracija protiv vlade, a grad je doživio žestoku paralizu aktivnosti u ovom periodu.

(Fena)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.