Dačić: Do kraja godine pet zemalja povlači priznanje Kosova

Pet zemalja će do kraja godine povući ili suspendirati priznanje Kosova, izjavio je u petak u New Yorku šef srbijanske diplomacije Ivica Dačić, koji je bio član srbijanskog izaslanstva na 74. zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih naroda.

Jedan od naših ciljeva u UN-u je bio da razgovaramo sa zemljama koje su nekada priznale Kosovo da preispitaju svoje odluke.

U tom smislu smo imali veliki broj sastanaka i razgovarali s predstavnicima tih zemlja. Ono što je sigurno je da će veoma brzo broj zemalja koje su priznale Kosovo pasti ispod polovice ukupnog broja zemalja članica UN-a, rekao je Dačić.

Sudjelovanje srbijanskog izaslanstva, na čelu s predsjednikom Aleksandrom Vučićem, na Generalnoj skupštini UN-a završeno je danas, a Dačić ocjenjuje da su dani u New Yorku za Srbiju bili jako uspješni i da je izaslanstvo ostvarilo ciljeve koje je zacrtalo prije polaska, prenosi Tanjug.

(Fena)


6 komentara

  • Avatar Jel mali sloba cita kao i vucic samo knjige na iz psihologije a edukativne i stvarne sadrzaje lijece mitomanijom. napisao:

   Prva zemlja koja je priznala nezavisnost Kosova bila je Kostarika, potom Afganistan. Slijedile su ih Sjedinjene Američke Države, Francuska, Velika Britanija, Albanija i Turska. Do današnjeg dana nezavisnost Kosova je ukupno priznalo 115 država svijeta.

   Države koje su priznale pasoš Republike Kosovo kao važeći putni dokument, iako nisu priznale Kosovo kao nezavisnu državu su: Grčka, Rumunija, Slovačka, Bosna i Hercegovina, Kina, Izrael, Brazil i Rusija.

   U maju 2016. godine Kosovo je postalo punopravnim članom organizacija UEFA i FIFA.
   (MITOMANIJA je bolest kad ljudi toliko lazu da ubjede sami sebe da su njihove lazi istina.)

 • Samo ti sanjaj čedo. Sjećam se kad je Šime Đodan 91 rekao, ostat će vam samo beogradski pašaluk. Ispade da je bio u pravu. Kao što torcida nedavno reče, dogodine bez vojvodine

  4
  1
 • Mali Slobin govnar opet govna. Do kraja godine devet novih zemalja priznat će Kosovo. Hebeš ove tri……………………………………..
  Oj Đačiću,
  govnavi pačiću!
  Dosta tvoga sranja,
  Srbija ti sve manja i manja.

  3
  1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.