Cviki na sudu: Nisam razumio optužnicu

Sve je rađeno protiv mog interesa. Nisam razumio, rekao je na Županijskom sudu Mostar Josip Cvitanović, optuženi za ubojstvo Marka Radića Make.

Naime, suđenje za ubojstvo krenulo je ispočetka, jer je od glavne rasprave zbog bolovanja predsjedavajućeg Sudskog vijeća, Marina Zadrića, proteklo više od mjesec, prenosi Dnevni avaz.

Iako su se odvjetnik optuženog, Semir Kajtaz koji ga zastupa po službenoj dužnosti i Sanel Pajević, tužitelj županijskog tužiteljstva, koji je danas mijenjao postupujaćeg tužitelja, Željka Rezu usuglasili da nema potrebe ponovo čitati optužnicu, ipak, Cvitanović je kazao da ne razumije to što mu se stavlja na teret.

Zadrić mu je, potom, ukratko, objasnio to što mu se stavlja na teret da je 9. studenog prošle godine s pet hitaca iz automatske puške usmrtio Radića te da je osim za ubojstvo optužen i za držanje oružja, jer je nakon uhićenja u njegovom automobilu pronađen pištolj, kojeg je neovlašteno posjedovao.

I optužba i obrana su se izjasnili da u cijelosti ostaju pri uvodnim riječima iznesenim ranije, odnosno, 8.srpnja, ali je Kajtaz zatražio da se dokazi ponovo izvode, tako da će već sutra (srijeda, op.a.) otpočeti saslušanje svjedoka, a dogovoreni su i datumi idućih ročišta.

Cvitanović se i na samom kraju današnje glavne rasprave obratio Sudskom vijeću, u čijem su sastavu uz Zadrića, Zoran Krtalić i Erna Filipović.

Vaša kolegica mi je zakazala suđenje 11. studenog za Liska park. S ovim tempom ročišta, to je neizdrživo, rekao je Cvitanović.

Na to mu je Zadrić odgovorio kako se on nema pravo miješati u drugi predmet.

(www.jabuka.tv/Foto: Avaz)