Cvijanović prisegnula i službeno stupila na dužnost predsjednice RS-a

Novoizabrana predsjednica Republike Srpske Željke Cvijanović i potpredsjednici Ramiz Salkić i Josip Jerković u ponedjeljak su položili zakletvu u entitetskom parlamentu, čime su i službeno stupili na dužnost.

Stabilne institucije znače i stabilnu Republiku Srpsku. Ovim pokazujemo našu sposobnost da na demokratski način provedemo izbore. Republika Srpska je na prvom mjestu. U proteklom razdoblju imala sam nebrojeno puta priliku obratiti se u ovom domu, ali ovaj put se obraćam kao predsjednica Republike Srpske, što je velika i posebna čast, ali i obaveza za mene, poručila je predsjednica RS-a, prenosi RTRS.

On je naglasila da su jake institucije najbolja obrana opstanka Republike Srpske.

Konstituirana je Narodna skupština, uskoro će biti i nova Vlada Republike Srpske. Tu je i program ekonomskih reformi, te Proračun za sljedeću godinu. U sljedeće četiri godine naići ćemo na brojne prepreke, ali sve ćemo ih pokušati prevladati u interesu RS-a, ali i svih njenih građana, istaknula je Cvijanović.

Kaže da Republika Srpska mora biti dominantna, mnogi su joj radili o glavi, ali izbori su pokazali da je ona i građanima na prvim mjestu.

Republika Srpska nikad jača i odlučnija da obrani sve tekovine za koje smo se borili. Јaka stabilna, prosperitetna Republika Srpska, sa jasnim političkim stavom i ne boji se iskazati ga. To je Republika koja je poštovana izvana, ali i iznutra, gradeći mostove sa svima, čak i onda kada se čini da su razlike nepremostive. Mnogo toga možemo uraditi, ako smo jaki, ako zajedno radimo, izjavila je Cvijanović prenosi RTRS.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.