Crveno upozorenje: U Hercegovini obilne padaline i olujni vjetar

U srijedu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U istočnim i dijelovima središnje Bosne manje oblaka.

U jutarnjim satima i prije podne s kišom u Hercegovini, na zapadu, sjeverozapadu Bosne i djelomično središnjim područjima s kišom i snijegom u višim područjima.

Poslije podne i u večernjim satima u ostatku Bosne kiša i susnježica, koja će prijeći u snijeg. Obilnije padaline očekuju se u Hercegovini i na zapadu Bosne. Očekivana količina padalina u tijeku 24 sata: u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne od 60 do 100, na istoku Bosne od 5 do 10, u ostalim područjima, uglavnom od 10 do 25 l/m2.

Vjetar umjeren do jak, s olujnim udarima južni i jugozapadni. Najviša dnevne od 3 do 9, na jugu i sjeverozapadu od 7 do 13 Celzijevih stupnjeva, priopćeno je iz Federalnoga hidrometeorološkoga zavoda BiH.

Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine (FHMZ) BiH izdao je crveno upozorenje za danas tijekom cijeloga dana i u noći s petka na subotu.

Upozorenje se izdaje zbog obilnijih padalina, olujnoga vjetra i novoga snježnoga pokrivača.

Područje za koje se izdaje upozorenje je Hercegovina te zapadna i jugozapadna Bosna zbog obilnijih padalina. Olujni vjetar bit će u većem dijelu BiH te novi snježni pokrivač u Bosni.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: