Crveni križ ŽZH dobio od Civilne zaštite ŽZH na korištenje terensko vozilo

Služba za zbrinjavanje ugroženog i nastradalog stanovništva i prvu medicinsku pomoć Crvenog križa ŽZH dobila je na korištenje rabljeno terensko vozilo marke Nissan od Uprave Civilne zaštite ŽZH.

Vozilo je namijenjeno za potrebe Službe za zbrinjavanje ugroženog i nastradalog stanovništva i prvu medicinsku pomoć, ali i za svakodnevne potrebe županijskog Crvenog križa.

Svi pripadnici Službe za zbrinjavanje ugroženog i nastradalog stanovništva i prvu medicinsku pomoć, odnosno pripadnici timova za zbrinjavanje ugroženog i nastradalog stanovništva, tima za podršku i hitne intervencije i pripadnici interventnih timova za prvu medicinsku pomoć dobili su obuću.

Prije četiri mjeseca sa županijskim Crvenim križom potpisali smo Ugovor o međusobnim pravima i obvezama, a jedna od naših obveza je opremanje Službe za zbrinjavanje ugroženog i nastradalog stanovništva i prvu medicinsku pomoć formirane pri Crvenom križu. Stoga mi čini iznimno zadovoljstvo da smo, ponajprije zahvaljujući županijskom Stožeru civilne zaštite, uručili vozilo našem Crvenom križu koje će im siguran sam dobro doći pri obavljanju njihovih nadasve humanih zadaća, rekao je prigodom primopredaje vozila i obuće za pripadnike službe Crvenog križa, ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke Drago Martinović.

Novo vozilo dobro će doći za terenske potrebe Crvenog križa u ŽZH

Predsjednik Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke Viktor Grbavac uručio je ravnatelju Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke Dragi Martinoviću zahvalnicu za izniman doprinos radu i razvoju Crvenog križa ŽZH.

Uprava civilne zaštite ŽZH i Crveni križ ŽZH potpisali su, 12. kolovoza 2019. godine, Ugovor o međusobnim pravima i obvezama prema kojemu su utvrđena međusobna prava i obveze, kao i konkretni zadaci Službe za zbrinjavanje ugroženog i nastradalog stanovništva i prvu medicinsku pomoć, formirane pri Crvenom križu ŽZH, u području zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, navodi se u priopćenju Uprave civilne zaštite ŽZH.

(www.jabuka.tv)


14 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.